Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Αδειες με το "ζόρι"

Σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, μια βδομάδα κάθε μήνα, υποχρεώνει η "Μεταλλοπλαστική" τους 70 εργαζόμενους

Με την απειλή της απόλυσης, η διοίκηση του εργοστασίου "Μεταλλοπλαστική" στο Αγρίνιο υποχρέωσε τους 70 εργαζόμενους να παίρνουν εκ περιτροπής μια βδομάδα αναγκαστική άδεια το μήνα, άνευ αποδοχών. Την αντεργατική τακτική της επιχείρησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Αμέσως μετά που επέστρεψαν οι εργαζόμενοι από την καλοκαιρινή άδεια, η διοίκηση της επιχείρησης τους ανακοίνωσε ότι στο εξής και για διάστημα ενός εξαμήνου θα τους δίνεται εκ περιτροπής αναγκαστική άδεια μιας βδομάδας το μήνα και απείλησε με απόλυση όποιον εργαζόμενο δεν το αποδεχτεί. Λίγο καιρό πριν φύγουν με άδεια οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση είχε απειλήσει: "Η δέχεστε μείωση αποδοχών ή απολύσεις"! Ωστόσο, κάτω από την αντίδραση συνδικάτων και εργαζομένων υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι "για να αιτιολογήσει την αντεργατική της ενέργεια, η διοίκηση της επιχείρησης επικαλείται δυσκολίες στην παραγωγή και ισχυρίζεται ότι μ' αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μειώσει το κόστος παραγωγής για να πάρει διάφορες επιδοτήσεις για την επέκταση της επιχείρησης"!

Υπογραμμίζει ακόμα πως "πρόκειται για απροκάλυπτα αντεργατική και παράνομη ενέργεια, που στοχεύει, όπως οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ισχυρίζονται, να μειώσει το εργασιακό κόστος μέσα από τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και την "ντε φάκτο" αλλαγή των εργασιακών σχέσεων".

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις αντεργατικές επιδιώξεις της "Μεταλλοπλαστικής" και τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά ενάντια στις παράνομες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ