Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΣΙΝΕ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

Με 48ωρη απεργία σε δυο τμήματα της πολυεθνικής και άλλη μια 24ωρη την Παρασκευή, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα αντεργατικά της σχέδια

Με 48ωρη απεργία που άρχισε από χτες στις 10 το βράδυ και θα λήξει την ίδια ώρα αύριο Πέμπτη,στα τμήματα παραγωγής αλουμίνας και χυτηρίου,απαντάνε οι εργαζόμενοι της ΠΕΣΙΝΕ στην αδιαλλαξία και στον εντεινόμενο αυταρχισμό της πολυεθνικής. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Η πολυεθνική μπροστά στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της προηγούμενης βδομάδας και στην απόφασή τους να μην περάσει το σχέδιο "πρόκληση" (προβλέπει 300 απολύσεις και πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα "μεγάλα μέσα". Προχτές και σε χρόνο ρεκόρ κατέθεσε αγωγή που εκδικάστηκε μέσα σε 5 ώρες (!) απ' την κατάθεσή της και με την οποία ζητούσε να λειτουργούν οι δυο φούρνοι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Χτες επανήλθε, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, που εκδικάζεται σήμερα (!), ζητώντας να βγουν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και να επιβληθεί προσωποκράτηση στα μέλη του ΔΣ του σωματείου.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την προκήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων την περασμένη Παρασκευή, η πολυεθνική με επιστολή της προς το σωματείο ανέβαλε προγραμματισμένη συνάντηση. Επίσης δήλωσε ότι "αποσύρει κάθε πρότασή της για ικανοποίηση των σημείων που της έχουν τεθεί, είτε έχουν συζητηθεί στο εργοστάσιο, είτε συμπεριλαμβάνονται στο πρακτικό συμφιλίωσης". Οι ενέργειες αυτές της πολυεθνικής δείχνουν ότι δε "χαμπαριάζει" από συμφιλιωτικές πράξεις και "κοινωνικούς διαλόγους" και ότι θέλει να τις χρησιμοποιήσει σαν προπέτασμα καπνού για να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ