Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Αυξομειώνονται οι τιμές

Κατά 1 δραχμή μειώνονται από σήμερα οι τιμές των βενζινών σούπερ και αμόλυβδης, ενώ του ντίζελ αυξάνεται κατά 1,5 δραχμή το λίτρο. Ετσι, οι ενδεικτικές τιμές των βενζινών στο λεκανοπέδιο Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και στις τρεις ζώνες διαμορφώνονται ως εξής, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Για τα πρατήρια της Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης η τιμή της σούπερ διαμορφώνεται στις 221,8 δρχ. το λίτρο και της αμόλυβδης στις 205,8 δρχ. το λίτρο.
  • Για την Α ζώνη η σούπερ στις 226,7 και η αμόλυβδη στις 210,7 δρχ.
  • Για τη Β ζώνη η σούπερ στις 229,7 και η αμόλυβδη στις 213,7 δρχ.
  • Για τις περιοχές της Γ ζώνης με ΦΠΑ 18% η τιμή της σούπερ διαμορφώνεται στις 231,7 δρχ. και της αμόλυβδης στις 215,7 δρχ. το λίτρο, ενώ για τις περιοχές της ίδιας ζώνης με ΦΠΑ 13% οι αντίστοιχες ενδεικτικές τιμές είναι 221,7 και 206,7 δρχ. το λίτρο.
  • Για επιβολή δυσανάλογων και υπέρογκων προστίμων στους πρατηριούχους για ασήμαντες και τυπικές φορολογικές παραβάσεις διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι τους τελευταίες μήνες οι βενζινοπώλες έχουν καταστεί μόνιμος και εύκολος στόχος των φορολογικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και τα πρόστιμα που σχεδόν πάντα, όπως αναφέρουν, συνοδεύουν τους ελέγχους, τείνουν όχι στην πρόληψη των παραβάσεων, αλλά στην εξόντωση του επαγγελματία. Την ίδια στιγμή, καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι, που το λαθρεμπόριο οργιάζει από οργανωμένα και πανίσχυρα συμφέροντα, το ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώνεται στον τελευταίο και πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων. Τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν είναι δυνατό να καλύπτονται μ' αυτόν τον τρόπο, γιατί οι πρατηριούχοι δεν ευθύνονται για την υπέρβαση των δημοσίων εσόδων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ