Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στο τραπέζι η πορεία των εσόδων

Η πορεία που εκτιμάται ότι θα σημειώσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 1997 μέχρι το τέλος του έτους, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό την προεδρία των υφυπουργών Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και Γ. Δρυ και με τη συμμετοχή αρμόδιων παραγόντων του ΓΛΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει μία σαφέστερη εκτίμηση σχετικά με το ύψος στο οποίο αναμένεται να φτάσουν - με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - τα έσοδα του φετινού τακτικού προϋπολογισμού, ώστε αυτό να αποτελέσει τη βάση για την τελική οριστικοποίηση του αντίστοιχου μεγέθους για τον προϋπολογισμό του 1998.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πορεία των εσόδων κατά τον τρέχοντα μήνα κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο (ρυθμός αύξησης γύρω στο 11,5%), παρουσιάζει δηλαδή αισθητή υστέρηση σε σχέση με το στόχο για ετήσια αύξηση 15,6%. Η αναμενόμενη αυτή δυσμενής εξέλιξη και κατά το Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί ιθύνοντες υποστήριζαν ότι κατά τους φθινοπωρινούς μήνες θα εμφανιστεί σημαντική αναθέρμανση, οδηγεί πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι ο προϋπολογισμός του 1997 θα κλείσει με σημαντική υστέρηση στο σκέλος των εσόδων στο τέλος του έτους. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υστέρηση της τάξης των 250 δισ. δρχ., ενώ σύμφωνα με άλλες απόψεις η υστέρηση δεν αποκλείεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 400 δισ. δρχ.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ο Γ. Δρυς πραγματοποίησε χτες αργά το απόγευμα σύσκεψη με τους προϊσταμένους των τελωνείων Αττικής, προκειμένου να τους δώσει σαφείς οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και ένταση των ρυθμών είσπραξης των εσόδων που προέρχονται από τις υπηρεσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ