Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο "εργαλείο" στήριξης των επιχειρηματιών

Με σκοπό τη μεσολάβηση για επιτυχείς μπίζνες των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η κυβέρνηση προχωρά στην ίδρυση Εταιρίας Διεθνούς Εμπορίου

Στην ίδρυση μιας ακόμη δημόσιας - στην ουσία - εταιρίας, η οποία θα αποτελεί στήριγμα για επιτυχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, προχώρησε η κυβέρνηση. Πρόκειται για την Εταιρία Διεθνούς Εμπορίου, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε χτες από το Γραφείο Τύπου της Εμπορικής Τράπεζας. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως η Εταιρία Διεθνούς Εμπορίου ιδρύθηκε "με πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας, οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων". Η Εμπορική διευκρινίζει, επίσης, ότι πρόκειται για την πρώτη εταιρία αυτού του είδους, που ιδρύεται "με σκοπό την ανάληψη μεγάλης κλίμακας εξαγωγικών, επενδυτικών και γενικότερα επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο εξωτερικό" και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στις χώρες των Βαλκανίων, της Παραευξίνειας Ζώνης, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μ. Ανατολής.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νεοσύστατης εταιρίας, εκτός από την Εμπορική Τράπεζα που έχει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή (όχι όμως την πλειοψηφία), μετέχουν ο ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών), ο ΟΑΕΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων) και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για μια εταιρία, η οποία θα αποτελεί το μεσάζοντα σε ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στο εξωτερικό. Ετσι, στη θέση της Α ή Β επιχείρησης - που θα έπρεπε να ξοδέψουν αρκετά κεφάλαια για να κλείσουν μια δουλιά στο εξωτερικό (π. χ. να χτίσουν εκεί εργοστάσιο, να εξάγουν κάποια ελληνικά προϊόντα κλπ. ) - θα υπάρχει τώρα η Διεθνής Εταιρία Εμπορίου που θα κάνει όλες αυτές τις δουλιές. Η νεοσύστατη εταιρία πρόκειται να ιδρύσει και γραφεία (υποκαταστήματα) στις χώρες των παραπάνω περιοχών του εξωτερικού. Πρόεδρος της Εταιρίας Διεθνούς Εμπορίου ορίστηκε ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής Γ. Μιχελής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ