Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Θα μας βρει αντιμέτωπους κάθε ύποπτη μεθόδευση

"Η ανόρυξη ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή Ολυμπιάδας - Βαρβάρας για την ολοκλήρωση της μελέτης του ΙΓΜΕ δεν αποτελεί μείζον ζήτημα για τις ανάγκες αυτής της μελέτης, όταν πολύ σημαντικά από κοστολογική και τεχνολογική άποψη ζητήματα δεν έχουν απαντηθεί ή βρίσκονται υπό αίρεση (π. χ. παραγωγική μέθοδος, μεταφορά αποβλήτων κλπ. ). Παρ' όλα αυτά και επειδή ορισμένοι επιδιώκουν μετά μανίας τη σύγκρουση για την εξυπηρέτηση των σχεδίων τους και την απόκρυψη των αδιεξόδων τους, η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι οι ερευνητικές εργασίες του ΙΓΜΕ θα προχωρήσουν χωρίς εμπόδια από την κινητοποίηση του κόσμου του Στρυμονικού Κόλπου".

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των Κοινοτήτων του Στρυμονικού Κόλπου για τη μη εγκατάσταση του εργοστασίου χρυσού στην Ολυμπιάδα - Βαρβάρα, η οποία συνεδρίασε προχτές το βράδυ και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη μελέτη εναλλακτικών θέσεων χωροθέτησης της μεταλλουργίας χρυσού, που εκπονεί το ΙΓΜΕ. Της συνεδρίασης αυτής προηγήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Ανάπτυξης.

Ωστόσο, η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κοινωνία του Στρυμονικού Κόλπου θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια χωροθέτησης της μεταλλουργίας χρυσού στον υδροκρίτη της περιοχής αυτής.

Η Επιτροπή Αγώνα ζητάει να ολοκληρωθούν οι εργασίες υπαίθρου μέχρι 31 Οκτώβρη και η μελέτη να παραδοθεί μέχρι τις 20 Νοέμβρη, δηλώνοντας ότι κάθε απόπειρα παράτασης αυτών των προθεσμιών, όπως και κάθε προσπάθεια παρερμηνείας της απόφασης, θα "μας βρει αντιμέτωπους". Επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αγώνα θα στείλει τις απόψεις της για τη μελέτη του ΙΓΜΕ στο υπουργείο με τη δέσμευση να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους μελετητές που θεματικά εκπόνησαν τη μελέτη. Θα καταγγείλει ακόμη οποιαδήποτε παρέμβαση για αλλοίωση αποτελεσμάτων και ανάθεση εργασιών σε τρίτους έξω από τη μελετητική ομάδα του έργου.

"Η προϋπάρχουσα δέσμευση για την πρόσβαση της Επιτροπής Αγώνα σε όλα τα στοιχεία της μελέτης, που αρκετές φορές αγνοήθηκε, θα πρέπει ταυτόχρονα με τη δική μας σημερινή απόφαση να επαναδιατυπωθεί και να υλοποιηθεί με κάθε σχολαστικότητα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέβαλε μελέτη τροποποίησης του επενδυτικού σχεδίου (2000-01-05 00:00:00.0)
Ο αγώνας κατά της μεταλλουργίας χρυσού συνεχίζεται (1999-03-19 00:00:00.0)
Επεκτείνεται και πέρα από την Ολυμπιάδα η TVX GOLD (1998-07-17 00:00:00.0)
Εκθεση - κόλαφος για τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - TVX (1997-12-19 00:00:00.0)
Πώς φτάσαμε στο "χουντοεκσυγχρονισμό" (1997-11-25 00:00:00.0)
Το "χρυσό" σκάνδαλο με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας (1997-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ