Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ
Ναρκοθετούν τη νομιμότητα

Σοβαρές παρατυπίες στη νομιμοποίηση αντιπροσώπων, καταγγέλλει η ΔΑΣ

Μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και λογικές της πάση θυσία εξασφάλισης ψήφων, θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα του 22ου απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΣ.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ, κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να νομιμοποιήσει τους αντιπροσώπους από δεκάδες σωματεία, όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις παραστατικών και παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει "αυτές τις αποφάσεις, σαν αποφάσεις ζημιογόνες για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, που ναρκοθετούν την ίδια τη νομιμότητα του επικείμενου συνεδρίου".

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι "οι διαδικασίες για τη διαφάνεια και τη γνήσια έκφραση της θέλησης των εργαζομένων, που κατάκτησε το συνδικαλιστικό κίνημα και ορισμένες αποτυπώθηκαν σε νόμους δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις, για να διασφαλίζεται από αυθαιρεσίες στο εσωτερικό του και κυρίως από τις παρεμβάσεις εργοδοτών και κυβερνήσεων".

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι η ΔΑΣ αντιμετώπισε το ζήτημα της νομιμοποίησης από θέσεις αρχής, όμως στις άλλες παρατάξεις κυριάρχησε η λογική των "κουκιών". Τονίζει ότι "αυτή η λογική που αποτελεί βάναυση πρόκληση στα αισθήματα των εργαζομένων, από την παράταξή μας θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και με κάθε τρόπο".

Καλεί, τέλος, τις άλλες παρατάξεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αναθεωρήσουν τη στάση τους, ώστε το συνέδριο του ΕΚΑ, να είναι γνήσιο, αντιπροσωπευτικό και αντάξιο των προσδοκιών της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ