Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ
"Καταδικάστε το συμβιβασμό"

Καταδίκη στην τακτική των καιροσκοπικών ελιγμών, των "πελατειακών σχέσεων" και του συμβιβασμού, που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών,πρέπει να αποτελέσει η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ που θα γίνει στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση τουΑγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών.

Η στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ και ειδικά ο πρόεδρος του σωματείου Αντώνης Νταλακογιώργος,χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, "επικίνδυνη για τα συμφέροντα του κλάδου", αφού σε συνεργασία με την πλειοψηφία της ΠΝΟ μπλοκάρουν την ανάπτυξη των συντονισμένων και μαζικών αγώνων αυτή την περίοδο που οι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν την ολομέτωπη επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης και διευκολύνουν το ξεπούλημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να πουν ότι συμφωνούν ακόμα και με μηδενικές αυξήσεις στο όνομα της ανεργίας!

Υπογραμμίζεται επίσης, η αποχή της πλειοψηφίας της διοίκησης από τις κινητοποιήσεις των ανέργων που έχουν ξεκινήσει από τον Μάη στις οποίες συμμετέχουν πολλοί ναύτες.

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης τονίζεται ότι πρέπει να "συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα και για την υπεράσπιση του καμποτάζ, αφού η απελευθέρωσή του σημαίνει το μαζικό διωγμό των ναυτών και όλων των ναυτεργατών από τα Ακτοπλοϊκά, τα Τουριστικά και Πορθμεία".

"Ο κλάδος μας - συνεχίζει - έχει τη δύναμη και μπορεί να βγάλει το σωματείο από το βάλτο του συμβιβασμού και να το επαναφέρει στο δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης, με την ανάδειξη των αγωνιστικών δυνάμεων στο τιμόνι της διοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ