Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Αισιόδοξα αγωνιστικά μηνύματα

Η όλο και ευρύτερη κατανόηση της ανάγκης για δημιουργία μετώπου αντίστασης στην αντεργατική λαίλαπα, προκύπτει από τη διήμερη περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αισιόδοξα μηνύματα σκορπίζει το γεγονός πως καθημερινά, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι μόνη ελπίδα για να μπει φραγμός στην αντεργατική πολιτική είναι ο συντονισμός της δράσης εργαζομένων και σωματείων. Αυτό τόνισε ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τη διήμερη περιοδεία του στην Πάτρα.Χτες, δεύτερη μέρα της περιοδείας, ο Γ. Μαυρίκος επισκέφθηκε τη Μονάδα Τεχνικής υποστήριξης της ΔΕΗ στο Ρίο,όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους γύρω από τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και των άλλων προβλημάτων που σωρεύει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο Γ. Μαυρίκος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΜΙΣΚΟ,όπου οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν για το "μέλλον" που επιφυλάσσει στην επιχείρηση η πολυεθνική ΜΠΑΡΙΛΑ, η οποία με χρηματοδότηση της κυβέρνησης μεταφέρει το εργοστάσιο σε άλλη περιοχή. Η συζήτηση ανέδειξε την αναγκαιότητα της πάλης όλων των εργαζομένων της Πάτρας για να μπει φραγμός σε αυτή την προοπτική.

Επόμενος "σταθμός" ήταν το εργοστάσιο της 3Ε (ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ).Η μείωση προσωπικού, η εντατικοποίηση, το ασφαλιστικό και ευρύτερα προβλήματα της περιοχής, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Γ. Μαυρίκου με το σωματείο. Από την πλευρά των εργαζομένων μπήκε η ανάγκη συγκρότησης μετώπου αντίστασης στην αντεργατική λαίλαπα.

Ο Φώτης Κατσικαρούνης,πρόεδρος του σωματείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, μιλώντας στο "Ρ" σημείωσε: "Αναφερθήκαμε σε θέματα που απασχολούν τον εργασιακό μας χώρο αλλά και ευρύτερα την περιοχή. Τονίσαμε την ανάγκη μιας ευρύτερης συσπείρωσης σ' ένα μέτωπο όλων των εργαζομένων της περιοχής, με στόχο τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της περιοχής. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι ενέργειες των 21 εργατικών σωματείων της Πάτρας. Εμείς θα οργανώσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας".

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την περιοδεία, ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε σχετικά με την Πάτρα, ότι "έχει γίνει πρωταθλήτρια στην ανεργία και αν συνεχιστεί η συρρίκνωση της βιομηχανίας, το 2004 θα αναδειχτεί και Ολυμπιονίκης". Απέδωσε τις αιτίες στην κυβερνητική πολιτική, χαρακτήρισε τα ΤΣΑ "προθάλαμο για την κατακρεούργηση των εργασιακών κατακτήσεων" και κάλεσε τους εργαζόμενους να τα αντιπαλέψουν. Επίσης, κάλεσε τους συνδικαλιστές που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το στημένο "κοινωνικό διάλογο" να αφαιρέσουν το άλλοθι της κυβέρνησης, η οποία ταυτίζεται απροκάλυπτα με τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Τέλος, κάλεσε εργαζόμενους, συνταξιούχους και νέους να συσπειρωθούν σ' ένα μέτωπο διεκδίκησης και αντίστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς (2018-09-11 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν στο Αίγιο ενάντια στο κλείσιμο των ΕΑΣ (2013-10-04 00:00:00.0)
Δυναμώστε τη γροθιά της αντίστασης (2004-05-26 00:00:00.0)
Βήμα αντίστασης σε κυβέρνηση και εργοδοσία (2000-10-05 00:00:00.0)
Δυναμικά στη μάχη της απεργίας (1997-10-17 00:00:00.0)
Στους αγώνες η προοπτική (1997-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ