Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακό προσκλητήριο

"Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Μπορούμε να υψώσουμε ανάστημα αντεπίθεσης στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου".Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι διανύουμε περίοδο όξυνσης της επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Επίθεση που εκφράζεται στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην εντατικοποίηση, στην καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων και στις αντιασφαλιστικές αλλαγές που προωθούνται."Οι ευθύνες της κυβέρνησης - τονίζεται - αλλά και όλων εκείνων που ταυτίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας με την ανάπτυξη των κερδών της ολιγαρχίας, είναι μεγάλες".

"Αρνούμαστε - συνεχίζει η ανακοίνωση - να μπούμε στην παγίδα της "σύγκλισης", καταδικάζουμε το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" και όσους συμμετέχουν σε αυτόν με στόχο το παζάρεμα αφαίρεσης των κατακτήσεών μας, καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με τη στάση της γίνεται γέφυρα υλοποίησης των αντεργατικών πολιτικών, με την αδράνεια και τον αποπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος από τις αιτίες των προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ