Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργισμένη συγκέντρωση στον "Οίκο του Ναύτου"

Σε μαζική, οργισμένη συγκέντρωση ασφαλισμένων του Οίκου του Ναύτου έξω από το γραφείο του προέδρου, εξελίχθηκε χτες η παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",λόγω της καθυστέρησης του Ταμείου να καταβάλει τις οφειλές του στους φαρμακοποιούς. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Πειραιά από την περασμένη Τετάρτη αποφάσισε, μέχρι να καταβληθούν οι οφειλές, να μη χορηγούνται φάρμακα με πίστωση στους χιλιάδες ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση της ασφαλισμένης Κυριακής Καραβά: "Πού πήγαν τα λεφτά των ναυτικών μας;", ενώ ο συνταξιούχος Στέλιος Χατζόπουλος συμπλήρωσε: "Με 84.000 σύνταξη, πώς θα πληρώσω νοίκι και φάρμακα; Θαλασσοπνιγόμαστε τόσα χρόνια για να ζήσουμε στο τέλος με το ξεροκόμματο".

Από την πλευρά του Ταμείου ο πρόεδρος Κώστας Φαζάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν εξοφληθεί οι φαρμακοποιοί. Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση του Ταμείου με τα μέτρα που προωθούνται αυτή την περίοδο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - για τη μείωση των Ελλήνων ναυτεργατών στα πλοία - "θα αλλάξει την κατάσταση προς το χειρότερο". Ομως, υποστήριξε ότι η εικόνα του Ταμείου θα καλυτερέψει με τη... μηχανοργάνωση και την περικοπή των δαπανών για τα φάρμακα! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο, από τους 170.000 ασφαλισμένους οι 28 περίπου χιλιάδες είναι εν ενεργεία και οι 64 χιλ. συνταξιούχοι! Οι υπόλοιποι είναι οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

Από τους συνδικαλιστές επισημάνθηκε ότι η τραγική κατάσταση συνολικά του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που αδιαφορεί αν έχει δραματικές συνέπειες σε βάρος των ασφαλισμένων. Τονίστηκε ακόμα ότι δε θα επιτρέψουν οι ναυτεργάτες τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού τους συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ