Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις από τη χώρα

Επιστολή αναγνώστη μας

Από τον αναγνώστη της εφημερίδας μας Ζαχαρία Φουνταλάκη,εκπαιδευτικό από τη Λάρισα, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθή επιστολή:

"Κύριε διευθυντά,

Θεώρησα πατριωτικό μου χρέος να απευθύνω σε Σας και μέσω της εφημερίδας σας τις παρακάτω παρατηρήσεις και υποδείξεις μου

Προς τους Κυρίους

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

προς τη Βουλή των Ελλήνων

τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

προς τους διευθυντές και δημοσιογράφους όλων των εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Κινούμαι από πατριωτικό ενδιαφέρον και υπενθυμίζω προς τους παραπάνω αποδέκτες ότι σε άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρεται ότι: Η παραδοχή και η ανοχή από μέρους όποιας Ελληνικής κυβέρνησης παραμονής και κατοχής μέρους ή όλου της Ελληνικής επικράτειας, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας.

Εν προκειμένω κατάφωρη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος βαρύνει όσους διέπραξαν αρχικά και όσες εναλλασσόμενες από τότε κυβερνήσεις, διατηρούν ακόμη άγραφτες και γραφτές συμφωνίες εγκατάστασης και παραμονής αμερικανικών βάσεων σε χώρους της Ελληνικής επικράτειας όπως στη Σούδα, στον Αραξο, στο Ακτιο και όπου αλλού.

Πρώτον: Αποτελεί πρόκληση και προσβολή της εθνικής μας αξιοπρέπειας και πατριωτικής μας Ιστορίας και παράδοσης.

Δεύτερον: Διότι οι αμερικανικές βάσεις δεν παρέχουν καμία εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και ανεξαρτησίας.

Τρίτον: Αποτελούν ορμητήριο επιδρομών ενάντια σε ξένους λαούς όπως στο Ιράκ, Γιουγκοσλαβία και όπου αλλού.

Τέταρτον: Η παραμονή των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας αποτελεί στόχο αντιποίνων σε περίπτωση συρράξεων τοπικού ή ευρύτερου χώρου.

Πέμπτον: Εν όψει των διαπλεκόμενων και σχεδιαζόμενων Αμερικανο-ΝΑΤΟικών σχεδίων της "Νέας τάξης πραγμάτων" στο Βαλκανο - μεσογειακό και ευρύτερο ακόμα χώρο, προκαλούν εστίες επιπλοκών σε βάρος της πατρίδας μας.

Καιρός είναι πλέον να αναλογιστούν τις ευθύνες τους τα εναλλασσόμενα στην κυβερνητική εξουσία κόμματα. Καιρός είναι ακόμη η σημερινή "κεντροαριστερή" κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη να ακούσει το αίτημα όλου του φιλειρηνικού λαού να φύγουν οι Αμερικανικές βάσεις από τη χώρα.

Καιρός είναι πλέον ακόμη οι ελληνικές κυβερνήσεις να πάψουν να αναγορεύουν τον πλανητάρχη Κλίντον από τη μακρινή εκατοντάδες χιλιόμετρα Αμερικανική Ηπειρο, προστάτη και ρυθμιστή των εθνικών και διαπραγματευτικών μας σχέσεων με τους γειτονικούς λαούς μας και άλλους λαούς, με αποστολείς του διάφορους λόρδους Οουεν, Σάιρους Βανς, Χόλμπρουκ, Ολμπράιτ, Μπερνς και άλλους.

Να σταματήσουν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ να εξοπλίζουν τη γειτονική μας Τουρκία με απειλές σε βάρος της πατρίδας.

Καιρός, επίσης, είναι η κυβέρνηση Σημίτη να ακούσει τη φωνή του λαού, να αναπτυχθούν φιλικές σχέσεις με τους γειτονικούς και όλους τους λαούς και να αναπτυχθεί αντιπολεμικό πνεύμα, να μειωθούν οι τεράστιες πολεμικές δαπάνες που δεν αποβλέπουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας και να διατίθενται για τις κοινωνικές δαπάνες του Λαού μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία στις ΗΠΑ από την επίθεση στο Ερμπίλ (2021-02-17 00:00:00.0)
Παρουσία των Αμερικανών και στη Μαγνησία (2019-02-02 00:00:00.0)
Νέες αμερικανικές βάσεις (2004-12-14 00:00:00.0)
Στο ΝΑΤΟικό επιθετικό δόγμα (2004-06-19 00:00:00.0)
Σε διαρκή ετοιμότητα ο λαός της περιοχής (1999-06-08 00:00:00.0)
Το συμφέρον της μειονότητας (1997-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ