Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προειδοποιούν αγωνιστικά

Οι εργαζόμενοι στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ζητούν αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τους

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 11π.μ. έως τις 3μμ, πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων,ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τουςθα προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση, ουσιαστικά αναβολή, των εργασιών της Επιτροπής που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει νομοθετικά τον εσωτερικό κανονισμό των Σχολών.

Σε ανακοίνωση των Συλλόγων καταγγέλλεται ότι η έλλειψη σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας "έχει οδηγήσει τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση της ΣΤΕ σε ένα σύστημα αυθαιρεσίας, αναξιοκρατίας και συνεχιζόμενης παράνομης ανάθεσης καθηκόντων Διευθυντών", ενώ προκαλεί πλήθος άλλων προβλημάτων όπως: Απομόνωση των σχολών από τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίων υπαλλήλων. Ελλειψη αντικειμενικού, δίκαιου συστήματος προαγωγών. Αδυναμία εφαρμογής διαδικασιών προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι περιφερειακές εκπαιδευτικές μονάδες.

Ακόμα, οι Σύλλογοι ζητούν ενόψει της προκήρυξης για την πρόσληψη διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών των ΤΕΣΤΕ και των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης, να απαιτείται σχετική προϋπηρεσία στις αντίστοιχες κατά ειδικότητα θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ