Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι περιοδείες συνδικαλιστών για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 23 του Οκτώβρη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 23 Οκτώβρη,έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ηχηρό χτύπημα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Να αντιδράσουν τώρα, στις αντεργατικές πολιτικές εργοδοσίας - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνοντας αγωνιστικό "παρών" στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη, καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, η δημοκρατία στο εργοστάσιο, το δικαίωμα στη δουλιά, απειλούνται. Επίσης ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ δεν αμφισβητεί τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά, αντίθετα, συνεχίζει να συμμετέχει στον "κοινωνικό διάλογο" που υπονομεύει όλες τις εργασιακές κατακτήσεις. Ζητά αποχώρηση της ΓΣΕΕ από αυτόν και τονίζει ότι η απεργία πρέπει να απαντήσει και στη στάση της "που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την απάθεια και τη συναίνεση, να αναδείξει τη διάθεση των εργαζομένων για κλιμάκωση των αγώνων".

Περιοδεία σε εργοστάσια του κλάδου, όπως "ΣΑΡΗΣ", "ΑΓΚΥΡΑ", "ΛΟΥΒΡ", "BABY LOOK" κ.ά., πραγματοποίησαν χτες το πρωί, ο Θ. Ευθυμίου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Β. Μάρκογλου μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Αττικής, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Απ' τη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις καταπατούνται. Ο Θ. Ευθυμίου κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία, προβάλλοντας τα πραγματικά τους αιτήματα.

Χτες, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Κέντρου, όπου συζητήθηκε η καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Η απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στις 9.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο,με τη συμμετοχή των ΔΣ των σωματείων - μελών του, αποφασίστηκε - όπως τονίζεται σε σχετικό ψήφισμα - με συντριπτική πλειοψηφία να απαιτηθεί απ' τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει απ' τον "κοινωνικό διάλογο". Επίσης, η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, για την επιτυχία της οποίας αποφασίστηκε να γίνουν συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Ομόφωνα, οι συνδικαλιστές κατάγγειλαν την κυβέρνηση "ως μόνη υπεύθυνη για τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την επανασύσταση του "συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας".

Κάλεσμα για συσπειρωμένο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 23 Οκτώβρη, απευθύνει το σωματείο Μηχανοτεχνιτών και Βοηθών Ν. Φωκίδας "Ο Τεχνίτης". Με την ανακοίνωσή του ζητεί επίσης να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας στις 23 Οκτώβρη, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών",τονίζοντας: "Απαντήστε στην κυβερνητική επίθεση με τη δική σας αγωνιστική - ενωτική αντεπίθεση, μέσα από ενιαίο μέτωπο πάλης με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

Η παράταξη επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με γοργούς ρυθμούς υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ σημειώνει ότι με το νόμο για την Υγεία που ψήφισε το καλοκαίρι - με τη στήριξη των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πλειοψηφούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ - αμφισβητείται και ανατρέπεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας και οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση. Υπογραμμίζει ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, αρνείται να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων, ενώ με παραπλανητικά "αιτήματα" όπως οι υπερωρίες, προσπαθεί να τους εγκλωβίσει. Καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν αποχώρηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ απ' τον "κοινωνικό διάλογο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ