Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για το καμποτάζ

Κάτω από τη "σκιά" της κυβερνητικής πρόθεσης για κανένα "προστατευτισμό", γίνεται τη Δευτέρα σύσκεψη για το καμποτάζ

Στο "φόντο" της κυβερνητικής πρόθεσης να μην υψωθεί το παραμικρό εμπόδιο στην επέλαση των πολυεθνικών, ενόψει της "απελευθέρωσης" των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών της χώρας, την οποία αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με πρόσφατες δηλώσεις του, γίνεται τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με θέμα συζήτησης την άρση του καμποτάζ. Στη σύσκεψη εκτός από τον υπουργό Στ. Σουμάκη,θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αν και αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να αποφευχθούν οι δραματικές συνέπειες που θα προκύψουν από την άρση, σε βάρος του κλάδου των ναυτεργατών, αλλά και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, λίγες μέρες πριν τη σύσκεψη ο υπουργός Στ. Σουμάκης είπε για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, σε συνάντηση με Κύπριους εφοπλιστές: "Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε κίνηση προστατευτικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα ως προς την καθιέρωση μέτρων και πρακτικών που επιφέρουν διακρίσεις στην κατανομή φορτίων"!

Ο ίδιος έξι μέρες πριν συναντηθεί με τους εφοπλιστές, δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη γίνεται στα πλαίσια των προσπαθειών για λήψη μέτρων, ώστε με την άρση του καμποτάζ να μη γίνει η χώρα μας "μπάτε σκύλοι αλέστε", ενώ χαρακτήριζε την υπόθεση της άρσης ως "πόλεμο καρχαριών"...

Να σημειωθεί ότι για την άρση του καμποτάζ που προωθείται σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης 3577/92, φέρουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γιατί αρνήθηκαν να προβάλουν "βέτο" και επικρότησαν τον κανονισμό.

Επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Ομοσπονδίας, η οποία με ευθύνη της πλειοψηφίας στη διοίκησή της, χαρακτήρισε τις συσκέψεις και τις ανακοινώσεις ως επαρκές... αγωνιστικό μέτρο ενάντια στην άρση του καμποτάζ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό των προθέσεων της πλειοψηφίας ότι αρνήθηκε ακόμα και τη συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ