Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Οχι" στα αντεργατικά σχέδια

Σε αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και να υπερασπίσουν την πλήρη απασχόληση, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και τις άλλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, καλεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού",ενόψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνει η Ομοσπονδία στις 14 του Οκτώβρη, στις 4.30μμ στο θέατρο "Ακάδημος", και της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στις 23 του Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ τονίζεται: "Με τις κινητοποιήσεις μας αναδείξαμε τα προβλήματά μας και τις αιτίες τους, που είναι η εργοδοτική ασυδοσία και η κυβερνητική πολιτική. Η πολιτική, που στόχο έχει την κατάργηση των κατακτήσεών μας για την παραπέρα αύξηση των υπερκερδών των εργοδοτών. Τα επιχειρήματά μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι αδιάσειστα, αλλά μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, γιατί τα θεωρούν αντικίνητρα για την αύξηση των υπερκερδών".

Καταγγέλλεται επίσης ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η ελαστικότητα, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα μειώσουν την ανεργία, αφού όπως τονίζεται: "Τέτοια συστήματα εφαρμόστηκαν και σε άλλες χώρες και τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά για τους εργαζόμενους, αφού η ανεργία αυξήθηκε και η φτώχεια πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις". Τονίζεται ακόμα ότι ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί την καλύτερη απόδειξη γι' αυτό, αφού - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - από το 1988 έως το 1995, οπότε και αυξήθηκε ραγδαία η εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν αισθητά. Για να μην περάσουν τα σχέδιά τους, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να ενωθούν και με τον αγώνα τους να δώσουν "απάντηση στη μοιρολατρία και την παθητικότητα που προωθούν όσοι τους θέλουν υποταγμένους στην απαράδεκτη και επικίνδυνη λογική του συμβιβασμού και της στήριξης της αντεργατικής πολιτικής από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της κλαδικής Ομοσπονδίας", καθώς και "να απαιτήσουν την αποχώρηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ