Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Λαϊκή υπόθεση το φτηνό φάρμακο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Παρέμβαση, για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου και τις χτεσινές απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας σε βάρος των φαρμακοποιών, έκανε χτες το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:

"Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου αναδείχνουν και πάλι τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Οι "ρυθμίσεις" του υπουργείου Ανάπτυξης πλήττουν απευθείας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το μικρό φαρμακείο. Πρόκειται για μια συνειδητή κυβερνητική επιλογή, σκεπασμένη με την υποκριτική αιτιολογία της οικονομικής ελάφρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτά αποδείχνονται από το γεγονός της αύξησης ήδη της βιομηχανικής τιμής σε πολλά φάρμακα πλατιάς κατανάλωσης. Παράλληλα, οι φαρμακοβιομήχανοι, με την τακτική της απόσυρσης φαρμάκων και της αντικατάστασής τους με ίδια φάρμακα διαφορετικής ονομασίας, έχουν τη δυνατότητα και να αναπληρώσουν τα "χαμένα" από τις όποιες μειώσεις τιμών, αλλά και να τις αυξάνουν, αποκομίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Η δήθεν ελάφρυνση των ασφαλιστικών ταμείων από τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης φορτώνεται κατ' ευθείαν στις πλάτες των εργαζομένων, συνταξιούχων και στο μικρό φαρμακείο. Στα παραπάνω βάρη προστέθηκαν σήμερα και οι τρομοκρατικές δηλώσεις του κ. Γείτονα, ο οποίος απείλησε τους φαρμακοποιούς - προς δόξαν της δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ - και με αφαίρεση της άδειας για όσους κλείσουν τα φαρμακεία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιπαραθέσει στους φαρμακοποιούς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, θα πέσει στο κενό. Η πάλη για φτηνό και καλής ποιότητας φάρμακο πρέπει να γίνει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπόθεση του εργαζόμενου λαού και των φαρμακοποιών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ