Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
"Ανοικοδόμηση" και "εκδημοκρατισμός", χέρι - χέρι

ΡΩΜΗ.- Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι, το ξεκαθάρισε: Για να υπάρξει κλίμα "κατάλληλο για επενδύσεις" στην Αλβανία, η - όποια - αλβανική κυβέρνηση, εν προκειμένω η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο, θα πρέπει να στραφεί στην κατεύθυνση των "δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων" και της "μακροπρόθεσμης ανάπτυξης".

"Βασιζόμαστε στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή. Στο εξής, η διεθνής βοήθεια προς την Αλβανία θα αποτελεί επένδυση για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας", πρόσθεσε ο Ντίνι, απευθυνόμενος σε αντιπροσώπους από 36 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

"Η τήρηση των νόμων, η αποκατάσταση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος, του εκπαιδευτικού, του συστήματος υγείας, η αναβάθμιση των αστυνομικών και αμυντικών δυνάμεων σε ένα σημείο ανάλογο με αυτό των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών, αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου που αποσκοπεί στη δημιουργία συνθηκών για μακροπρόθεσμη σταθερότητα στην Αλβανία", κατέληξε ο Ντίνι.

Στη διάρκεια της διάσκεψης, αναμένεται να εκπονηθεί ένα "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας" για την Αλβανία, ενόψει και της διάσκεψης των χορηγών χωρών, που θα γίνει στις 22 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ