Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία εργαζομένων στο "Δρομοκα'ϊτειο"

Λευκή απεργία ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο "Δρομοκαϊτειο" διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα, καθημερινά επί δύο ώρες(8 - 10π.μ. ) θα κλείνουν την Ιερά Οδό στο ύψος του Νοσοκομείου.

Σε χτεσινή ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρονται τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, καθώς είναι κενές περί τις 700 θέσεις. Από τις 1.100 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 400. Ειδικότερα, το σωματείο αναφέρει ότι:

  • Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων από διεγερτικούς ασθενείς, αλλά και από επισκέπτες χρήστες ναρκωτικών ουσιών, επειδή τα νοσηλευτικά τμήματα είναι ακάλυπτα από προσωπικό. Κατά την απογευματινή και βραδινή βάρδια μία και άλλοτε δύο νοσηλεύτριες έχουν στην ευθύνη τους τουλάχιστον 50 ασθενείς.
  • Δεν εκτελούνται εργασίες για τη βελτίωση της εικόνας του Νοσοκομείου.
  • Δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και ασθενοφόρα (λόγω έλλειψης οδηγών) για τη μεταφορά των ασθενών.
  • Το προσωπικό δεν έχει δυνατότητα να ασχοληθεί με την αποασυλοποίηση των ασθενών. Οι λίγοι εργαζόμενοι είναι απορροφημένοι στην καθημερινότητα.Σύμφωνα με το σωματείο, πολλά από τα παραπάνω προβλήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν αν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσιζε να διαθέσει μέρος των υπερωριών που ενέκρινε το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας (συνολικά για όλο το χρόνο 600). Ωστόσο, η διοίκηση αρνείται ακόμη και να συζητήσει με τους εργαζόμενους το θέμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ