Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται γιατί υπερασπίστηκαν ελεύθερο χώρο

Στα δικαστήρια οδηγούνται την Τετάρτη 22 του μήνα κάτοικοι της Κάτω Τούμπας, που πάλεψαν για να μη χτιστεί ο ογκόλιθος της ΤΕΚΟ ΕΛΛΑΣ πάνω στην τελευταία πράσινη αλάνα της περιοχής.

Το κέρδος και ο πλουτισμός της ΤΕΚΟ ΕΛΛΑΣ και όσων κρύβονται πίσω της έχει πλέον εμφανείς επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Τα παιδιά ασφυκτιούν καθημερινά μέσα στα διαμερίσματα, χωρίς να έχουν άλλη διέξοδο. Τα παρακείμενα σχολεία είναι υποχρεωμένα να ναυλώσουν λεωφορεία, για να προσεγγίσουν κάποιον ελεύθερο χώρο για τους απλούς περιπάτους. Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών και μη παραγόντων σε προεκλογικές περιόδους, ξεχάστηκαν και τα κέρδη της εταιρίας από την πώληση των διαμερισμάτων και την εκμετάλλευση του υπόγειου γκαράζ, τα οποία στήθηκαν εκεί που άλλοτε ήταν χώρος παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς, παραμένουν ανυπολόγιστα.

Η ΚΟ Κληματαριάς του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Κ. Τούμπας να συμπαρασταθούν, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, στους ανθρώπους που πάλεψαν για τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων, εισπράττοντας για τις ευαισθησίες και τη δράση τους τον "έπαινο" της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ