Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΛΟΣ
Υπολειτουργούν Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Πύλου στο Νομό Μεσσηνίας. Τα δύο κτιριακά συγκροτήματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και, στην ουσία, λειτουργούν ως ενιαία αποκεντρωμένη νοσηλευτική μονάδα, που υπάγεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μπ. Αγγουράκης.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, το κτίριο του Νοσοκομείο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και μόνο νοσηλευτικό ίδρυμα δε θυμίζει. Το Κέντρο Υγείας, αν και διαθέτει κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, έχει τρομερές ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ακτινολογικό) και ειδικευμένων γιατρών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το Κέντρο Υγείας κλείνει το μεσημέρι και το προσωπικό μεταφέρεται με το σύστημα της εφημερίας στο Νοσοκομείο, το οποίο, εκτός του ειδικευμένου προσωπικού, δε διαθέτει τίποτα άλλο.

Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε Νοσοκομείο, ούτε Κέντρο Υγείας.

Για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής, με βάση και τις προτάσεις των γιατρών και των δύο ιδρυμάτων, χρειάζεται άμεσα το Κέντρο Υγείας να εξοπλιστεί τεχνολογικά και να στελεχωθεί επιστημονικά, ώστε να λειτουργήσει σαν μονάδα αστικού τύπου σε 24ωρη βάση. Συγκεκριμένα, χρειάζεται: Να λειτουργήσουν με πλήρη εξοπλισμό μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο. Να δοθούν δύο ασθενοφόρα. Να προκηρυχτούν και να καλυφθούν οι θέσεις γιατρών του ΕΣΥ για τις ειδικότητες παιδιάτρου, καρδιολόγου, οδοντιάτρου και γενικής ιατρικής ή παθολογίας.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα, εάν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί κάπως η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Πύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ