Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Αύριο η κινητοποίηση για το νοσοκομείο

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευσίνας και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας αύριο στις 11 το πρωί και - στη συνέχεια - πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείου Υγείας, οι κάτοικοι και οι φορείς του Θριάσιου Πεδίου θα απαιτήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία του Νοσοκομείου της Ελευσίνας. Την αυριανή κινητοποίηση οργανώνουν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Θριασίου Πεδίου, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δυτικής Αττικής. Η κινητοποίηση γίνεται γιατί το νοσοκομείο - παρά τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του - βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας και οδηγείται σε στασιμότητα και μαρασμό.

Τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής είναι:

  • Αμεση χορήγηση 400 εκατ. δραχμών για τη συμπλήρωση του αναγκαίου εξοπλισμού, που έχει διαπιστωθεί και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
  • Αμεση πρόσληψη 75 γιατρών που χρειάζονται για τη στελέχωση των τμημάτων και τη λειτουργία του νοσοκομείου σε 24ωρη βάση τις 365 μέρες το χρόνο.
  • Πρόσληψη των υπολοίπων 120 νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων που προβλέπεται από τον Οργανισμό Λειτουργίας του νοσοκομείου.
  • Να αρχίσει άμεσα η ειδίκευση νέων γιατρών στις κλινικές του νοσοκομείου.
  • Να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες κλινικές και τα χειρουργεία που μένουν κλειστά, ώστε να εξυπηρετούνται οι 200.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής μας με τα χιλιάδες εργατικά και τροχαία ατυχήματα.
  • Να εγκριθεί ο τροποποιημένος Οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου που βρίσκεται στο υπουργείο από το Φλεβάρη 1997.
  • Την άμεση χρηματοδότηση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Κέντρων Υγείας που μεταβιβάστηκαν στην ευθύνη του νοσοκομείου, χωρίς παράλληλα να έχει μεταβιβαστεί ούτε δραχμή για τη λειτουργία τους.
  • Την έναρξη, το συντομότερο δυνατόν, των διαδικασιών δημιουργίας του Κέντρου Εγκαυμάτων που έχει άμεση ανάγκη η περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ