Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μελέτη για τις επιπτώσεις των σεισμών

Την εκπόνηση μιας ειδικής μελέτης στην οποία θα προσδιοριστούν οι επιστημονικοί μέθοδοι και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προληπτική ενίσχυση των παλαιών κτισμάτων από τη σεισμική δραστηριότητα, προτείνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ).

Με έγγραφό του προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Πολιτισμού Ευαγ. Βενιζέλο,ο ΣΠΜΕ επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα - ζημιές ή καταστροφές - παλαιών κτισμάτων, που κατασκευάστηκαν στο παρελθόν χωρίς αντισεισμικούς κανονισμούς και τα οποία εξακολουθούν να είναι σήμερα σε χρήση. Αναφέρει ακόμα ως τέτοια κτίσματα κατοικίες στην ελληνική ύπαιθρο, εκκλησίες και άλλα μνημεία αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, νοσοκομεία, στρατώνες, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Ο Σύλλογος τονίζει το σοβαρό πρόβλημα της σεισμικής δραστηριότητας της χώρας μας, καθώς και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούν οι σεισμοί και προτείνει την προληπτική ενίσχυση και θωράκιση των παλαιών κατασκευών. "Κάτι τέτοιο, προσθέτει στο έγγραφό του, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δαπανών για επισκευές και αποκαταστάσεις σε περίπτωση σεισμού". Ο ΣΠΜΕ προτείνει η χρηματοδότηση της μελέτης να γίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ και να εκπονηθεί από ομάδα επιστημόνων, καθηγητών, μελετητών, οικονομολόγων και εκπροσώπων του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ