Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Αποφασίζεται το πλαίσιο των προγραμματικών συμφωνιών

Η καλή γνώση της εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και της υποδομής του ΟΤΕ, του δικτύου του και των υπηρεσιών του, είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο υποψήφιος προμηθευτής για να συνάψει με τον Οργανισμό προγραμματικές συμφωνίες. Τα παραπάνω στηρίζονται στη λογική των ολοκληρωμένων λύσεων, που πρέπει να δίνει ο προμηθευτής και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η συνεχής υποστήριξη του Οργανισμού και η αποφυγή προβλημάτων συμβατότητας.

Αυτό τουλάχιστον προτείνει η "Πράις Γουότερχάουζ", σύμβουλος του ΟΤΕ, και περιλαμβάνεται στους όρους που πρέπει να διέπουν το πλαίσιο των προγραμματικών συμφωνιών, το οποίο εξετάζεται σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος σύναψης των προγραμματικών συμφωνιών θα είναι το τέλος του Νοέμβρη, ενώ ο σύμβουλος προτείνει στον Οργανισμό δύο σχέδια προγραμματικών, το ένα θα αφορά στην ψηφιακοποίηση και το άλλο την προμήθεια συμβατικού υλικού προηγμένης τεχνολογίας.

Η διάρκεια των συμφωνιών για την ψηφιακοποίηση προτείνεται να έχει διάρκεια πέντε ετών, ενώ για το συμβατικό εξοπλισμό η διάρκεια της συμφωνίας θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Το πρόγραμμα παραγγελιών και παραδόσεων θα οριστικοποιείται κατά την κατάρτιση κάθε συγκεκριμένης συμφωνίας. Οι τιμές προβλέπεται να είναι σταθερές μέχρι στις 31/12/98 και στη συνέχεια θα επανακαθορίζονται. Οι βασικές τιμές του υλικού, του λογισμικού και των υπηρεσιών θα περιλαμβάνονται σε τιμοκατάλογο που θα επισυνάπτεται σε κάθε συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση θα επιβεβαιώνονται από την επιτροπή αξιολόγησης τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σε περίπτωση που υπάρξει ανταγωνιστική προσφορά σε σχέση με αυτή της προγραμματικής συμφωνίας, θα καλείται ο προμηθευτής ν' ανταποκριθεί. Αν ο τελευταίος δε συμφωνήσει, τότε το θέμα θα πηγαίνει στη διαιτησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επαφές με τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις αυτές αποφεύγουν πλέον τους ανοιχτούς διαγωνισμούς, εκτός εξαιρέσεων (προμήθεια υλικών για πρώτη φορά) και προκρίνουν τη σύναψη συμβάσεων είτε με κλειστές διαδικασίες είτε μέσα από συστήματα προεπιλογής, από τα οποία διαμορφώνουν τις λίστες των πιο κατάλληλων προμηθευτών.

Εξάλλου στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί η σκοπιμότητα αγοράς από τον ΟΤΕ τηλεπικοινωνιακού πλοίου, που θα χρησιμοποιείται για την πόντιση και συντήρηση καλωδίων οπτικών ινών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ