Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ"
Ενωτικά και αγωνιστικά υπέρ των συμφερόντων των δημοτών

Τις προτάσεις και θέσεις της για τη λύση των προβλημάτων των δημοτών της Λάρισας, κατέθεσε η δημοτική κίνηση "Συνεργασία για τη Λάρισα", σε πλατιά ολομέλειά της που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Τις προγραμματικές αρχές της Κίνησης, παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Χαλκιάς.Αρχές, που, όπως είπε, σηματοδοτούν την αντίληψή της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσδιορίζουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών.

Αναφερόμενος, κατ' αρχήν, στον χαρακτήρα του θεσμού, υπογράμμισε τον διεκδικητικό χαρακτήρα της ΤΑ σε αντιπαράθεση με την πολιτική που ασκεί η σημερινή Δημοτική Αρχή. Μια πολιτική που συμφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι οποίες στρέφονται κατά των συμφερόντων του λαού."Η "Συνεργασία για τη Λάρισα" - τόνισε - αγωνίζεται για την αυτοτέλεια της ΤΑ και σε οικονομικό επίπεδο μέσα από τη διαχείριση ενός μεγάλου ποσοστού του κρατικού προϋπολογισμού". Και σ' αυτό το σημείο υπογράμμισε την υποχρέωση της κυβέρνησης ν' αποδώσει το 1 τρισ. δραχμές περίπου που παρακρατούνται από τους ΟΤΑ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Κίνησης, τόνισε ότι θα ριχθεί βάρος στους παρακάτω τομείς:

- Κυκλοφοριακό, σχέδιο πόλης.

- Προβλήματα περιβάλλοντος, καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, Πηνειός.

- Θέματα ανεργίας, παιδείας, πρόνοιας, ναρκωτικών.

- Αναβάθμιση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, για τη νεολαία.

- Αποκατάσταση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής στα δημοτικά πράγματα, με αναβάθμιση των συνοικιακών συμβουλίων και σταθερή συνεργασία με όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης.

- Νοικοκύρεμα στα οικονομικά του δήμου κι όχι σπατάλη για έργα βιτρίνας, δεξιώσεις και δημόσιες σχέσεις.

Αναφερόμενος στη σημασία των δημοτικών εκλογών επισήμανε ότι "είναι συμφέρον για το λαό της Λάρισας να μην εκλεγεί μια πειθήνια στις κυβερνητικές εντολές Δημοτική Αρχή". Υπογράμμισε δε ότι η Κίνηση δε συζητάει με εκπροσώπους των κομμάτων και των κινήσεών τους, των οποίων οι θέσεις για την ΤΑ και η πρακτική τους είναι σε αντίθεση με τις βασικές προγραμματικές αρχές της. "Αυτό - συμπλήρωσε - δε σημαίνει ότι δεν επιδιώκουμε τη συζήτηση και τη συνεργασία με κάθε πολίτη, που ενδιαφέρεται για τις κοινές υποθέσεις και δραστηριοποιείται στους διάφορους κοινωνικούς τομείς και στα μέτωπα πάλης. Πιστεύουμε πως πάρα πολλοί πολίτες, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ψήφισαν ή ψηφίζουν, μπορούν ν' αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο συνδυασμό της Κίνησης και πολύ περισσότερο να ψηφίσουν τον συνδυασμό, γιατί η Λάρισα χρειάζεται δήμαρχο και Δημοτική Αρχή κοντά στο λαό".

Στην Ολομέλεια παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Αρ. Λαμπρούλης,δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά μέλη της Κίνησης "Συνεργασία για τη Λάρισα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ