Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Δεκατρείς "ανάσες" για τον Βοτανικό

Την υποστήριξή του για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων της συνοικίας, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κίνησης στους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου "Αθηνά"

Την υποστήριξη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" σε μια σειρά αιτήματα των κατοίκων του Βοτανικού, που μπορούν να ικανοποιηθούν βραχυπρόθεσμα, αφού μερικά από αυτά, αν και έχουν εγκριθεί, "λιμνάζουν" σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Λεων. Αυδής στους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου του Βοτανικού "Αθηνά", σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση κωδικοποιήθηκαν τα ζητήματα άμεσης ανάγκης για την ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής, τα οποία είναι:

- Προώθηση της εγκεκριμένης μελέτης για τις χρήσεις γης της περιοχής Γκαζοχωρίου, που μέρος της αφορά και το Βοτανικό.

- Απομάκρυνση του αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ και δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

- Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις κλπ.).

- Βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.- Κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ορφέως.

- Τακτικός καθαρισμός της οδού Αγίου Πολυκάρπου που είναι στο σχέδιο πόλεως και ανήκει στο δήμο.

- Αξιοποίηση του "πέτρινου" κτιρίου στην οδό Σπύρου Πάτση με τη δημιουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων.

- Λύση του προβλήματος της έλλειψης επαρκούς αυλής για τα 85ο και 171ο δημοτικά σχολεία.

- Εξεύρεση χώρου για την εγκατάσταση νηπιαγωγείου και διερεύνηση της δυνατότητας να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό το οικόπεδο του πρώην εργοστασίου Γεωργιάδη.

- Αξιοποίηση του κτιρίου, του κήπου και του γηπέδου καλαθόσφαιρας της οδού Ορφέως, που παρά την παλιότερη διαμόρφωσή τους έχουν εγκαταλειφθεί και χρησιμεύουν ως σκουπιδότοποι και χώροι στάθμευσης ή κάθε είδους συναλλαγών.- Ηλεκτροφωτισμός και αναμόρφωση των χώρων κάτω από τις γέφυρες των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Π. Ράλλη.

- Μετεγκατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Αμφιπόλεως σε κατάλληλο κτίριο και

- έλεγχος των παράνομων κέντρων διασκέδασης.

Επίσης, ο Λεων. Αυδής δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα σχέδια ανάπλασης του Ελαιώνα και παράλληλα να καταρτιστούν ολοκληρωμένα σχέδια ανάπλασης των κατοικούμενων περιοχών του Βοτανικού και να απομακρυνθούν οι οχλούσες χρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Βαγγελάτου πρόσφερε στον Λεων. Αυδή αναμνηστική πλακέτα με παράσταση της θεάς Αθηνάς.

Μέτρα για τα σχολεία

Να διεκδικήσουν "με επιμονή και αποφασιστικότητα τα σχολεία που δικαιούται μια σύγχρονη πόλη" καλεί τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής της Κίνησης Λεων. Αυδή στο 63ο Λύκειο και Γυμνάσιο της περιοχής του Βοτανικού.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται οι διαπιστώσεις από την επίσκεψη, σύμφωνα με τις οποίες:

  • Το λιθόκτιστο κτίριο που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο σχολεία, ιδιοκτησίας Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, παρά το γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί η χρήση του σαν σχολική βιβλιοθήκη και χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εξακολουθεί να μένει εγκαταλειμμένο, λόγω της μη υλοποίησης των σχετικών μελετών.
  • Οι επισκευές των σχολείων καθυστερούν ή γίνονται με αργούς ρυθμούς, ενώ οι επισκευές των μικροβλαβών και οι αγορές των εποπτικών μέσων διδασκαλίας γίνονται με έξοδα των καθηγητών και των συλλόγων γονέων.
  • Η λειτουργία των σχολείων δυσχεραίνεται και λόγω του θορύβου από τη διέλευση και στάθμευση μεγάλων οχημάτων, ενώ επισημαίνεται και ο κίνδυνος ατυχημάτων. Η Κίνηση εκτιμά ότι είναι, τουλάχιστον, άμεση η ανάγκη να φυτευτούν κατάλληλα δέντρα στις πλευρές των δρόμων, ώστε ο θόρυβος να μειώνεται, ενώ πρέπει να ελέγχεται η στάθμευση και η κυκλοφορία. Για την ασφάλεια των σχολείων, προτείνει τον περιμετρικό ηλεκτροφωτισμό τους.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για όλα τα παραπάνω προβλήματα των σχολείων, ενώ η ίδια η Κίνηση επιφυλάσσεται να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ