Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σαν παλιοί γνώριμοι...

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΝΕ με τον Γραμματέα της ΚΝ Ισπανίας

Σαν παλιοί γνώριμοι συζήτησαν, χτες, τα μέλη των γραφείων των Τομεακών Συμβουλίων Αθήνας με τον γενικό γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας Χουάν Ραμόν Σοριάνο Σαλίνας. Και ήταν φυσικό, καθώς ο ΓΓ της ΚΝ Ισπανίας μετέφερε από την Ισπανία μια εικόνα που είχε πολλά κοινά με εκείνα που οι νέοι αντιμετωπίζουν, σήμερα, στους χώρους όπου ζουν, δουλεύουν και μορφώνονται. Σε εκείνους τους χώρους όπου η Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών επιβάλλει τους βάρβαρους νόμους της αγοράς.

Ο ΓΓ της ΚΝ Ισπανίας δέχτηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων για την κατάσταση στην Ισπανία και το ρόλο της Οργάνωσής του. Ερωτώμενος σχετικά, αναφέρθηκε στις νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που τείνουν να επιβληθούν, με θύματα πρώτα τους νέους. Κάνοντας λόγο για εποχιακή απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ανεργία, κυρίως στις νέες γυναίκες.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την εκπαίδευση στην Ισπανία, τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι το πρόγραμμα που τείνει να εφαρμοστεί στη χώρα του δε διαφέρει από εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και την Ιταλία, μιλώντας για άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο ΓΓ της ΚΝ Ισπανίας δέχτηκε πολλές φορές χειροκροτήματα από τους κνίτες. Απευθυνόμενος σε αυτούς, είπε ότι ο αγώνας των νέων στη χώρα του θα έχει θετικά αποτελέσματα, συνδυασμένος με έναν αγώνα των νέων σε διεθνές επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ