Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
57χρονη επέτειος μνήμης

Αύριο (8.30μμ), στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944. Θα μιλήσουν οι: Βάσος Μαθιόπουλος ("Η σημασία της Εθνικής Αντίστασης 1940 - '44 για την όλη έκβαση του Β Παγκοσμίου Πολέμου"), Σπύρος Λευθεριώτης ("Μνημείο Κοραή 4: χώρος ιστορικής μνήμης 1941 - '44"). Ο Φοίβος Τσέκερης και ο Σταύρος Ψωμιάδης (εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ), θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στα κρατητήρια της Κομαντατούρ. Θα προβληθεί το ημίωρο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Οικονομίδη "Μόνο μυρίζοντας γιασεμί".

  • Το έργο των Χρήστου Λεοντή και Κώστα Βίρβου,"Καταχνιά",θα παρουσιαστεί σήμερα (12 το μεσημέρι) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου,με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου. Τραγουδούν οι: Γιάννης Κούτρας, Βάσια Ζήλου.Αφηγητής: Μιχάλης Τρανουδάκης.Συμμετέχουν: 10μελής ορχήστρα και η 40μελής Μεικτή Χορωδία του Δήμου Μοσχάτου. Είσοδος ελεύθερη.
  • "Η Αθήνα του '40 χορεύει, τραγουδά, πολεμά και νικά",τιτλοφορείται η πανηγυρική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (7.30μμ) στη Λυρική Σκηνή,για την 28η Οκτωβρίου. Οι Μάρα Θρασυβουλίδου, Σοφία Μιχαηλίδου, Μάκης Γαβριηλίδης, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας θα παρουσιάσουν τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Σακελλαρίδη κ.ά. Συμμετέχουν, με διεύθυνση του Γ. Νιάρχου, η παιδική χορωδία "Οι μικροί τροβαδούροι" της Ν. Θρασυβουλίδου και η Χορωδία του Δήμου Πεύκης, την οποία διευθύνει ο Διον. Αποστολάτος. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ