Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλονζανφάν

Το αριστούργημα των αδελφών Ταβιάνι "Αλονζανφάν" θα μεταδώσει απόψε στις 23.45 η ΕΤ-3.Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές ταινίες, η ιστορία της οποίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά την απελευθέρωσή του θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του. Το τέλος για την ομάδα των επαναστατών είναι αναπόφευκτο. Ο Φλούβιο θα σκοτωθεί από τους στρατιώτες και οι υπόλοιποι από τους χωρικούς. Μέσα όμως από το σωρό των πτωμάτων θα σηκωθεί ο νέος αρχηγός, ο Αλονζανφάν. Μια ταινία γύρω από την ουτοπία και το όραμα. Η υπέροχη μουσική είναι του Ενιο Μορικόνε,ενώ εξαιρετική είναι η ερμηνεία του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.Παίζουν επίσης οι Λέα Μασάρι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και ο Σταύρος Τορνές.

Την ταινία του Ροβήρου Μανθούλη "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ" θα μεταδώσει η ΕΤ-1 στις 19.20.Δυο φίλοι που έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν, την περίοδο της Κατοχής, θυμούνται ύστερα από χρόνια τα σκληρά εκείνα χρόνια. Πρωταγωνιστούν ο Θανάσης Βέγγος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

"Ο λόφος των χαμένων παιδιών" είναι ο τίτλος της γαλλικής ταινίας του Ζαν Λουί Λορέντζι. Η ιστορία διαδραματίζεται σ' ένα μικρό γαλλικό χωριό την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Εκεί καταφεύγουν παιδιά Εβραίων που χάρη στην αυτοθυσία των κατοίκων καταφέρνουν να σωθούν (ΝΕΤ 00.30).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χάος» και «Αλονζανφάν» στην «Αλκυονίδα» (2018-04-20 00:00:00.0)
Κινηματογραφικά αριστουργήματα (2006-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ