Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινοπωρινές νότες

Τρία έργα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, θα παρουσιάσει αύριο (29/10) η "Καμεράτα" στην εναρκτήρια συναυλία της, στο Μέγαρο Μουσικής. Με διεύθυνσηΑλέξανδρου Μυράτ η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη "Μουσική για βιολί, πιάνο και έγχορδα" του Θάνου Μικρούτσικου, το διπλό κοντσέρτο για πιάνο και βιολί του Σέρτζιο Καλιγκάρις και το "Concertino Narrativo" του Βαγγέλη Πετσάλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τη δημοφιλή "Συμφωνία αρ. 39, σε σολ ελάσσονα" του Χάιντν. Σολίστ θα είναι οι Σεργκέι Κρύλοφ (βιολί) και ηΣτεφανία Μορμόνε (πιάνο).

  • Στο ΜΜ μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό ρεσιτάλ "της πρώτης κυρίας των κρουστών" Ιβλιν Γκλένι.Στο πιάνο ο Φίλιπ Σμιθ.
  • Εργα των Βιβάλντι, Ντονιτσέτι, Καζέλα κ.ά. θα παρουσιάσει η ορχήστρα εγχόρδων "Ιντερνάσιοναλ Τσάμπερ Ανσάμπλ" της Ρώμης, στη συναυλία της (31/10, 7μ.μ.), στον "Παρνασσό".Την εκδήλωση διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα πλαίσια των γιορτασμών για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντονιτσέτι και των 50 από το θάνατο του Καζέλα.
  • Στο μουσικό θέατρο "Δίπλα στο ποτάμι" (Λάμπρου Κατσώνη 189) συνεχίζονται μέχρι 1/11 οι εμφανίσεις του Νίκου Ζιώγαλα.
  • Σήμερα, (12.30μ.μ.), στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Ελευσίνας, θα δοθεί συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου (φωτό), που μαζί με τους τραγουδιστές Γιώργο Φανάρα, Δώρα Κυριακίδου και εξαμελή ορχήστρα θα πρωτοπαρουσιάσει ζωντανά, τον τελευταίο του δίσκο "Ελεύθερες θάλασσες".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ