Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΕΣΚ - Σιδηροδρομικών

Την έβδομη πανελλαδική της συνδιάσκεψη διοργανώνει σήμερα στις 9.30 π.μ. η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ), στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 - πλατεία Κάνιγγος).

Τα βασικά θέματα που θα τεθούν στη συνδιάσκεψη, με προοπτική την οργάνωση της αντίστασης του κλάδου, είναι: Η κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των σιδηροδρομικών, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση του οχτάωρου και το συμψηφισμό των ωρών εργασίας σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, η μονόπλευρη λιτότητα, η ακρίβεια, η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα και ο ρόλος της πλειοψηφίας στις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της ΓΣΕΕ.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ, η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι αποσπασματική και πρόσκαιρη, αλλά αντίθετα - και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά στη ζωή - είναι συνολική και σε βάθος χρόνου, με στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, καθώς και την καθυπόταξη και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ