Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στα "αγροτοδικεία"

Αγωνιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 του Νοέμβρη έξω από τα δικαστήρια της Αρτας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, την ώρα που τρία μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών δικάζονται, γιατί τόλμησαν να αντισταθούν στην πολιτική ξεκληρίσματος που χάραξε η κυβέρνηση.

Η ΟΑΣ Αρτας απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, ώστε να καταδικαστεί αγωνιστικά η κυβερνητική πολιτική τρομοκρατίας και δήμευσης των αγώνων των αγροτών. Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζονται τα παρακάτω:

"Τα "αγροτοδικεία" που έστησε η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν το έργο τους. Χιλιάδες αγρότες οδηγούνται στα δικαστήρια και δικάζονται γιατί τόλμησαν να αντιδράσουν, να αντισταθούν και να διαμαρτυρηθούν για την αντιαγροτική πολιτική, που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και αδιαμαρτύρητα και με ιδιαίτερο ζήλο και φανατισμό εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι στημένες δίκες και καταδίκες χιλιάδων αγροτών στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, όχι μόνο της αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων, να σταματήσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης και πάλης ενάντια στην πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας.

Χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα η οικονομική και κοινωνική μας θέση χειροτερεύει, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μειώνονται, οι επιδοτήσεις κουτσουρεύονται και κόβονται.

Οι εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πολλαπλασιάζονται, οι απαράδεκτα χαμηλές συντάξεις αντί να διπλασιαστούν ουσιαστικά μειώνονται με τις μεγάλες εισφορές και το μέλλον των παιδιών μας είναι η ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ