Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις για το Βελεστίνο

Τεράστια και χρόνια προβλήματα ανεργίας, εκπαίδευσης, στέγασης και περιβαλλοντικά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης και ευρύτερα της περιοχής Βελεστίνου Μαγνησίας, τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα από την πολιτεία. Τα προβλήματα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές τες του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι οι κάτοικοι του Βελεστίνου αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα ανεργίας, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων απασχολούνταν σε εργοστάσια, τα οποία έχουν κλείσει. Παράλληλα, η στεγαστική αποκατάσταση κυρίως των νέων αστέγων οικογενειών, με την ανέγερση εργατικών κατοικιών, έχει μείνει απλή υπόσχεση των εκάστοτε υπουργών. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος έχει παραχωρήσει την κατάλληλη οικοπεδική έκταση στον ΟΕΚ για το σκοπό αυτό.

Επίσης, σε μια πόλη που αυτή τη στιγμή φοιτούν περισσότεροι από 1.000 μαθητές σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, δεν υπάρχει Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο. Την ίδρυση ενός τέτοιου λυκείου που θα καλύπτει και τις ανάγκες των μαθητών της ευρύτερης περιοχής αποφάσισε και πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης.

Οξυμένα είναι και τα περιβαλλοντικά προβλήματα από την επιβάρυνση της ρύπανσης του αέρα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εκπνοής ρύπων της Μεταλλουρκικής Βελεστίνου. Ρύπανση, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, πρόβλημα υπάρχει και με την άρνηση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει το Ειρηνοδικείο της πόλης, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές εργατοώρες και να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Το συγκεκριμένο ειρηνοδικείο είχε επανασυσταθεί το 1986- καταργήθηκε από τη χούντα μετά από 80 χρόνια λειτουργίας - και σήμερα έχουν διατεθεί χώροι από το δήμο για τη λειτουργία του, συνεχίζει όμως να παραμένει και αυτό στα υποσχόμενα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΠΕΧΩΔΕ: "Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να λυθούν το γρηγορότερο τα παραπάνω προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Βελεστίνου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δραστηριότητες στην Κρήτη (2008-06-06 00:00:00.0)
Δράσεις για το Περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα (2008-06-05 00:00:00.0)
Ασύδοτη στη ρύπανση (2006-04-21 00:00:00.0)
Ζητά μεταφορικό μέσο για το δήμο και τα σχολεία (2000-06-15 00:00:00.0)
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα (2000-02-05 00:00:00.0)
Το οικονομικό κόστος επικαλείται η κυβέρνηση (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ