Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μητρώο συρρίκνωσης των αγροτών

Μητρώο συρρίκνωσης του αγροτικού πληθυσμού έφτιαξε τελικά η κυβέρνηση, με τη συμβολή της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Υπουργείο Γεωργίας και ΠΑΣΕΓΕΣ ανακοίνωσαν χτες εν μέσω πανηγυρισμών την ολοκλήρωση της κατάρτισης του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, στήνοντας άλλο ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι σε βάρος των αγροτών.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες, από τις 860.759 αιτήσεις που έγιναν για ένταξη στο Μητρώο, 532.104 χαρακτηρίζονται αγρότες, 325.919 κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων και 2.736 είναι νομικά πρόσωπα, αλιεργάτες και δασεργάτες. Αυτό δείχνει ότι χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, που αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται προκειμένου να επιβιώσουν, οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, ενώ η κυβέρνηση μέσω του Μητρώου κατάφερε να πετύχει τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού στο 12% περίπου, του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Η εξέλιξη αυτή, εκτός των άλλων, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περιορίσει τον αριθμό των αγροτών τελικά στο 8%, όπως επιτάσσει η ΕΕ, η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και η "Ατζέντα 2000", μέσα και από την κατάρτιση του πολυδιαφημισμένου Μητρώου Αγροτών.

Οσο για τους αγρότες που εντάχθηκαν στο Μητρώο, η κυβέρνηση σκοπεύει να τους δώσει ειδικές ταυτότητες και μετά... ο Θεός βοηθός, αφού δεν προβλέπεται να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξής τους. Ο υπουργός Γεωργίας, χτες, αρκέστηκε να ψελλίσει πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστεί θετικά η χορήγηση φτηνού πετρελαίου στους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται να χορηγηθεί πετρέλαιο τράνζιτ, δηλαδή αφορολόγητο. Η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, επίσης, στηρίζοντας κραυγαλέα την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, ανακοίνωσε χτες υποκριτικά πως τώρα θα ενισχυθεί το έργο της πολιτείας στην άσκηση, με πιο αποτελεσματικό τρόπο, της αγροτικής πολιτικής. Ολα λοιπόν δείχνουν ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΕΓΕΣ εμπαίζουν με το χειρότερο τρόπο τους αγρότες, γιατί όλα αυτά που γίνονται, απέχουν πολύ από τα αιτήματα που τέθηκαν στη διάρκεια των μεγαλειωδών αγροτικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ