Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινοπωρινές εκθέσεις

Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στην "Γκαλερί της Ερσης" (Κλεομένους 4), έκθεση έργων ζωγραφικής του Δέδου Ζήκου.Οπως σημειώνει ο Α. Παπαϊωάννου "(... ) Η ζωγραφική του αναμφίβολα είναι πνευματική δημιουργία, μια εκφρασμένη εσωτερική δραστηριότητα. Η ερμηνεία της φύσης και των κοινωνικών πραγματικοτήτων παρουσιάζεται μέσα από μια δυναμική αίσθηση, γνήσια ευαισθησία και με την καθοριστική συμβολή της πλήρους κατοχής των καλλιτεχνικών μέσων. Αυτός ο απόλυτος έλεγχος των εκφραστικών μέσων είναι γι' αυτόν εσωτερική και υλική ικανότητα και ταυτόχρονα δυνατότητα, προκειμένου να αποκαλυφθούν αλήθειες, να αναδειχτούν τα σημερινά προβλήματα, να δοθεί η δέουσα απάντηση στα αδιέξοδα της σύγχρονης ζωής".
  • Στην αίθουσα τέχνης "έκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), εγκαινιάζεται στις 5 Νοέμβρη έκθεση έργων γλυπτικής του Γιώργου Γιάννακα.Αποξενώνοντας τα κομμάτια των μηχανών από τη λειτουργική τους σκοπιμότητα, μετατρέπει τη σκληρή και άκαμπτη δομή τους σε ευκίνητες φόρμες και πλαστικές συνθέσεις γεμάτες φαντασία και δύναμη. Συνθέσεις που υποθάλπουν έναν προσωπικό μύθο και μια σουρεαλιστική διάθεση στην αντιμετώπιση της λεγόμενης τεχνολογικής προόδου.
  • Εγκαινιάζεται στις 6 Νοεμβρίου (7μ.μ.) στην γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65), έκθεση έργων γλυπτικής του Δημοσθένη Σωτηρούδη.Παρουσιάζονται γλυπτά του σε χυτή πέτρα, υλικό που δουλεύει μόνιμα. Βασικό του θέμα, η ανθρώπινη μορφή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Νοέμβρη. Ζωγραφιά Πασιά - Μπάρμπογλου παρουσιάζει από τις 5 Νοέμβρη στην Ενωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α) την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία. Τίτλος της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 23/11, "Αντιπαραθέσεις".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ