Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μια μέρα στο Βυζαντινό Μουσείο"

Τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει και φέτος το Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22). Θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 του Νοέμβρη με τίτλο "Μια μέρα στο Βυζαντινό Μουσείο".Στις αίθουσες και το προαύλιο του Μουσείου θα παρουσιαστούν από ειδικούς αρχαιολόγους και συντηρητές, οι τρόποι δημιουργίας των βυζαντινών εικόνων, τοιχογραφιών, ψηφιδωτών, χειρογράφων και γλυπτών, καθώς και βασικές αρχές συντήρησής τους. Συμμετέχει επίσης το Νομισματικό Μουσείο,που παρουσιάζει τα βυζαντινά νομίσματα. Τα παιδιά συμμετέχουν με ευχάριστες κατασκευές και δραστηριότητες.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δείξει στους μαθητές και τους συνοδούς τους μερικές όψεις του Βυζαντινού Πολιτισμού, που σε μία συνηθισμένη επίσκεψη στο Μουσείο δεν είναι ορατές. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν τι είναι θωράκιο, να μάθουν την τεχνική της τοιχογραφίας, να δουν το εικονογραφικό πρόγραμμα μιας εκκλησίας, να ζωγραφίσουν την αψίδα του ιερού και να μάθουν πώς συντηρούνται σήμερα οι νωπογραφίες. Στην αίθουσα με τις βυζαντινές εικόνες θα παρακολουθήσουν τις φάσεις κατασκευής μιας εικόνας. Θα γνωρίσουν τα βυζαντινά νομίσματα και θα φτιάξουν την ιστορία ενός χαμένου θησαυρού. Στην αυλή του Μουσείου θα μάθουν τον τρόπο κατασκευής και γραφής ενός βυζαντινού βιβλίου και τις μεθόδους συντήρησής του. Θα ακούσουν για την τεχνική των ψηφιδωτών και θα κατασκευάσουν το δικό τους.

Το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 1.30μμ. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 7232.178.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ