Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικοστή δεύτερη ατομική

Εγκαινιάστηκε χτες, στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Δεληγιώργη 99-105), έκθεση έργων ζωγραφικής του Διαμαντή Ζήση.Τίτλος της "Συμμετρική Συστηματική".Πρόκειται για την 22η ατομική έκθεση έργων του καλλιτέχνη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 του Νοέμβρη.

Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο Δημήτρης Τζιλιβάκης,"τοποθετημένος στην άποψη ότι το χρώμα και το σχήμα έχουν αυτενέργεια στη δημιουργία της τέχνης και ταυτισμένος με τον Μοντριάν, που υποστήριζε ότι η λογική βοηθάει στον έλεγχο της πραγματικότητας μέσω ερμηνευτικών δομών, χαράζει με το έργο του ένα νέο ορίζοντα, ένα δίαυλο απεγκλωβισμού από τα πλέγματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Ο Διαμαντής Ζήσης με την ενότητα αυτή, ως σύνθεση γραμμικής και μη γραμμικής συστηματικής, συμπλεκτικού αθροίσματος και αφαίρεσης, άρνησης και κατάφασης, καταθέτει την άποψή του για μια θεώρηση της πραγματικότητας μέσα από ό,τι όμορφο έχει απομείνει. Μέσα στην τόση ασχήμια του καιρού μας υπάρχουν και πολύχρωμα λουλούδια".

  • Εγκαινιάζεται στις 3 του Νοέμβρη, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,έκθεση έργων ζωγραφικής της Ευαγγελίας Παγώνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ