Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξένος, άγριος και τα μάτια της

Μια μόνο μέρα έχει στο ενεργητικό της η σελήνη. Τη σημερινή. Ο ήλιος έδυσε και η τηλεόραση άναψε. Από τις αποψινές ταινίες ξεχωρίζουμε τη δημιουργία του Μάικλ Νιούελ "Χορεύοντας μ' ένα ξένο",από τη ΝΕΤ στις 22.15. Αγγλικό κοινωνικό δράμα, αφηγείται την αληθινή ιστορία της Ρουθ Ελις, της τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στην Αγγλία. Ο ραλίστας Ντέιβιντ Μπλάκλι ερωτεύεται την όμορφη Ρουθ που εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια θυελλώδης σχέση πάθους, βίας, τρέλας. Οταν η γυναίκα αντιλαμβάνεται πού οδηγείται αποφασίζει να τιμωρήσει τον εραστή της με την εσχάτη των ποινών. Με την Μιράντα Ρίτσαρτσον.

Από το SEVEN-X στις 22.00 "Η ώρα της μεγάλης απόφασης" του Χ. Πότερ, βασισμένο στο θεατρικό έργο Γούλιαμ Σάρογιαν. Σ' ένα σαλούν του Σαν Φραντσίσκο μια παρέα εξιστορεί τις εμπειρίες της και τους προβληματισμούς της. Η ταινία διακρίνεται για καλές ερμηνείες, έξυπνο σενάριο, λιτή για την εποχή, κινηματογραφική γραφή. Με τον Τζέιμς Κάγνεϊ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.30 "Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ" του Φρανκ Κάπρα. Πρόκειται για ριμέικ της κωμωδίας "Κυρία για μια μέρα" σκηνοθετημένη από τον ίδιο. Μια φτωχή γυναίκα παριστάνει την εύπορη με τη βοήθεια ενός πλουσίου φίλου της, όταν την επισκέπτεται η κόρης της. Με την Μπέτι Ντέιβις και τον Γκλεν Φορντ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ο κόσμος μέσα από τα μάτια της" του Λέον Ικάζο. Δραματική ταινία με έναν καθηγητή ψυχολογίας, ο οποίος ερωτεύεται μια όμορφη αινιγματική νεαρή. Οταν ο καθηγητής μαθαίνει ότι η αστυνομία ψάχνει να βρει μια πόρνη, η οποία δολοφονεί τους πελάτες, το βλέμμα του ερωτευμένου άνδρα στρέφεται προς τη νέα γυναίκα.

Από το MEGA στη 01.00 "Χαμένη ταξιαρχία" του Μαρκ Ρόμπσον.

Περιπέτεια μιας ομάδας αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έπειτα από την παρέμβαση μιας γυναίκας πηγαίνουν στην Αλγερία να αποκαταστήσουν την ειρήνη. Ταινία χωρίς πρωτοτυπία, με άδοξους έρωτες, τρομερές μάχες και τρομακτικές προδοσίες. Κυρίως, όμως, διακρίνεται για το καλό καστ ηθοποιών. Παίζουν οι: Κλαούντια Καρντινάλε, Αλέν Ντελόν, Μισέλ Μοργκάν, Τζορτζ Σίγκαλ και Αντονι Κουίν.

Και από το STAR στις 02.00 "Αγριος σαν τη θύελλα" του Μάρτιν Ριτ.

Πρόκειται για μια κοινωνική περιπέτεια που είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Λάρι Μακ Μάκρθι. Η ταινία σχολιάζει και κριτικάρει την ηθική παρακμή της σύγχρονης Δύσης. Με τους Πολ Νιούμαν και Μέλβιν Ντάγκλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ