Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑ
Επιδείνωση ασφαλισμένων και γιατρών

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Απ. Τασούλα και Μ. Μπόσκου, για τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο Ιδρυμα

Τα προβλήματα των γιατρών του ΙΚΑ είναι σύμφυτα και άμεσα εξαρτώμενα από τα προβλήματα του Ιδρύματος ως ασφαλιστικού οργανισμού, τονίζουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,με αφορμή την πολυήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών του ΙΚΑ. Η υλοποίηση του νόμου 2519/97 και η δημιουργία των Δικτύων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΔΠΦΥ) που θα φορτώσει στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης των γιατρών και των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους.

Με αφορμή λοιπόν τα γενικότερα προβλήματα του Ιδρύματος, αλλά και τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας για το πότε και πώς θα γίνει η ένταξη των γιατρών του ΙΚΑ στο νέο μισθολόγιο, έτσι ώστε να μην ενταχθούν σε κατώτερα κλιμάκια από αυτά που είναι σήμερα. Επίσης ερωτούν αν θα γίνει η μονιμοποίηση όλων των γιατρών του ΙΚΑ και η ένταξή τους σε οργανικές θέσεις, εφόσον η μονιμότητα αποτελεί στοιχείο σταθερότητας και στήριξης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Ιδρύματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν ακόμα αν θα υπάρξει βελτίωση της μισθολογικής κατάστασης των γιατρών, αν θα ληφθούν ουσιαστικά και όχι μόνον κατασταλτικά μέτρα για το χτύπημα της παραοικονομίας στο χώρο και αν θα εξισωθούν και στην πράξη οι γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΙΚΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ, τη μισθολογική κατάσταση των οποίων ακολουθούν.

Επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: Θα δημιουργηθούν οργανογράμματα στα νοσοκομεία και στις πρωτοβάθμιες μονάδες του ΙΚΑ, ώστε να πάψει η αυθαιρεσία στην κάλυψη των αναγκών τους; Θα διαμορφωθεί σύστημα διαφανούς και αξιοκρατικής πρόσληψης και εξέλιξης του επιστημονικού προσωπικού του ΙΚΑ;

Οσον αναφορά τις διατάξεις του Ν. 2519/97 για τα Δίκτυα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας για το τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο ΙΚΑ και εάν έχουν υπολογιστεί οι τραγικές συνέπειες που θα έχει στους ασφαλισμένους και στους εργαζόμενους του ΙΚΑ. Επίσης, επισημαίνουν στην Ερώτησή τους, αν επιμένει η κυβέρνηση στην επιλογή της να προσλάβει οικογενειακούς γιατρούς μονοετούς - διετούς διάρκειας, κάτι που σημαίνει τορπιλισμό της μονιμότητας των γιατρών του ΙΚΑ.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν ποια θα είναι η τύχη των νοσοκομείων του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ