Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Μάχη ενημέρωσης για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Η μάχη της ενημέρωσης για την ουσία και τις επιπτώσεις που έχει στα παιδιά των εργαζομένων ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος, συνεχίζεται από το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου.

Το Μέτωπο που απαρτίζεται από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου", την Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, το Συντονιστικό Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων Περιστερίου και εργατικά σωματεία του δήμου, συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών από φορείς και πολίτες σε υπόμνημα με το οποίο ζητούν την άμεση κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και το οποίο θα κατατεθεί τέλος Νοέμβρη στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Οι φορείς του Μετώπου Παιδείας, όπως είπαν και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την περασμένη Παρασκευή, τονίζουν ότι με την εφαρμογή του νόμου για την Παιδεία αφαιρείται το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση από τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, ιδιαίτερα των ανέργων και μισθοσυντήρητων οικογενειών, ενώ παράλληλα με τον νέο νόμο επιχειρείται και η υποβάθμιση και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι στο Περιστέρι μόνο το 7% των μαθητών καταφέρνει να εισαχθεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα βόρεια προάστια είναι 40 - 50%. Οσο για το ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό, επισημαίνουν ότι ο θεσμός αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο Περιστέρι αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων λειτουργούν σε διπλή βάρδια και δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ