Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Δουλεύουν συνεχώς τα "αγροτοδικεία"
  • Συλλαλητήριο σήμερα στην Αρτα, την ώρα που δικάζονται τρία μέλη της ΣΕΑ αγροτών. Παράλληλα, σήμερα δικάζονται άλλοι 13 αγρότες στα Τρίκαλα και αύριο ακόμη 20 στο Αίγιο
  • Αντιδρά και η οργάνωση Φαρκαδώνας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στα Τρίκαλα

Στην Αρτα και στα Τρίκαλα πιάνουν σήμερα δουλιά τα "αγροτοδικεία" της κυβέρνησης, ενώ αύριο σειρά παίρνει και το Αίγιο.

Αγωνιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα έξω από τα δικαστήρια της Αρτας,με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, την ώρα που τρία μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών δικάζονται, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη. Η ΟΑΣ Αρτας απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, ώστε να καταδικαστεί αγωνιστικά η κυβερνητική πολιτική τρομοκρατίας και δήμευσης των αγώνων των αγροτών.

Αλλοι 13 αγρότες από το Κεραμίδι δικάζονται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Μάρτη το 1995. Η επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζεται στο Αίγιο, όπου 20 αγρότες της Αιγιάλειας οδηγούνται αύριο στο δικαστήριο με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995. Τη δίκη αυτή αναμένεται σύντομα να ακολουθήσουν μια σειρά ακόμα από δίκες για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Καταδίκη της κυβέρνησης

Η "βιομηχανία" δικών και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς προκαλούν το κοινό αίσθημα στα Τρίκαλα και βρίσκουν αντίθετους ακόμα και νέους που ανήκουν στην οργάνωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της οργάνωσης Φαρκαδώνας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ,που αναφέρει:

"Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και παράλληλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Η αγροτική πολιτική που ακολουθείται ειδικά μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και ΚΑΠ αναγκάζει πολλούς νέους να εγκαταλείπουν τον τόπο τους και να συσσωρεύονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε χώρες της Ευρώπης. Ομως και εκεί το μέλλον τους ειδικά σήμερα είναι αβέβαιο. Γι' αυτό οι αγρότες δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο το δρόμο του συνεχούς αγώνα.

Κατέβηκαν στις περσινές κινητοποιήσεις με τα γεωργικά τους μηχανήματα και αντιστάθηκαν στην αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που προέρχεται από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων. Αντιστέκονται στο υψηλό κόστος παραγωγής που προέρχεται από το ακριβό πετρέλαιο, στο ακριβό ενοίκιο της γης, την υψηλή τιμή των λιπασμάτων και των άλλων γεωργικών φαρμάκων. Ακόμη αντιστέκονται στην πιστωτική πολιτική που τους καταπνίγει στα χρέη και τους οδηγεί στη χρεοκοπία.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών τον περασμένο χρόνο δείχνουν σε πιο βαθμό αγανάκτησης έχει φθάσει ο αγροτικός πληθυσμός και σε πια απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει.

Και δε φτάνει αυτή η ανασφάλεια που νιώθουν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, έρχεται σήμερα η πολιτεία να τους ΔΙΚΑΣΕΙ. Για εμάς τους νέους είναι απαράδεκτο, το γεγονός να δικάζουν τον αγώνα των αγροτών για ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Ως νέοι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ τους απαντάμε ότι οι πολιτικοί και κοινωνικοί μας αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Ο αγώνας για την ίδια την ύπαρξή μας δε δικάζεται ,αλλά συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και δυναμισμό. Είμαστε αντίθετοι στις διώξεις των αγροτών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Αγώνα τους.

Τους συμπαραστεκόμαστε και τους στηρίζουμε στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν μέχρι την τελική δικαίωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ