Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ
Υπάρχουν λύσεις για να διεκδικήσουμε

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 26ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου

"Αντίσταση και συσπείρωση όλων των ΕΒΕ γύρω από ένα δυνατό, διεκδικητικό, μαζικό, συνδικαλιστικό κίνημα, σ' έναν αγώνα επιβίωσης που δε θα είναι μόνοι τους. Αγώνα αντεπίθεσης, γιατί λύσεις υπάρχουν και μπορούν να διεκδικηθούν στα πλαίσια μιας ριζικά διαφορετικής φιλολαϊκής πολιτικής και ενός μετώπου με τις άλλες κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τη νεολαία που πλήττεται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Ολοι εμείς που είμαστε οι περισσότεροι και βλέπουμε να θυσιαζόμαστε στο βωμό των υπερκερδών μερικών πολυεθνικών και της εδραίωσης των υποτακτικών κυβερνήσεών τους, δεν μπορούμε παρά να παλέψουμε από κοινού για το κοινό μας συμφέρον".

Τα παραπάνω τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Στ. Κωνσταντάς,στο 26ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. "Η μορφή μικρής και μεσαίας επιχείρησης και αυτοαπασχολουμένων για τους "εκσυγχρονιστές" θεωρείται παρελθόν. Εκείνο που δεσπόζει στη λογική της πολιτικής τους είναι η ποικιλόμορφη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων του μεγάλου κεφαλαίου, είπε ο ίδιος.

Για πλήρη αντιστροφή των υποσχέσεων της κυβέρνησης που έδωσε το 1996 για όχι νέους φόρους, μίλησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κ. Τερζόπουλος."Η αξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Γι' αυτό η απάντηση των ΜΜΕ θα γίνει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες και συγκεντρώσεις πανελλαδικά", τόνισε.

Οπως, επίσης, τόνισαν οι ομιλητές, κάθε χρόνο χιλιάδες ΜΜΕ βάζουν λουκέτο, ενώ η όποια ζήτηση μετατοπίζεται συνεχώς προς τις μεγάλες εμπορικές μονάδες. Ολο και περισσότερο τα εγχώρια προϊόντα εκτοπίζονται και οι ξένες αλυσίδες ανταγωνίζονται τις ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα και όλοι μαζί τις βιοτεχνίες και τα μικρά καταστήματα. Τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες έπιπλα αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ οι επιχειρήσεις κατεργασίας ξύλου κάθε χρόνο μειώνονται.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,ο οποίος διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι το Κόμμα με την ίδια συνέπεια, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, θα υποστηρίξει τους αγώνες των βιοτεχνών ξύλου για την ενίσχυση του ρόλου τους στην παραγωγή και την κάλυψη ολοένα και μεγαλύτερου μέρους των αναγκών της εγχώριας αγοράς, για την επιβίωση και την ανάπτυξη του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ