Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια πόλη στα μέτρα τους!

Είναι γνωστό ότι σ' αυτήν την πόλη οι μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και όταν αυτοί θέλουν, χωρίς να ρωτούν κανέναν.

Γι' αυτούς υπάρχει διαθέσιμος χώρος παντού. Σε αντίθεση με τις ιδέες των πολιτικών νεολαιών, με την πραμάτεια των μικροπωλητών, με τα χαρτοκιβώτια των αστέγων, όλων των αγρίως διωκομένων, δηλαδή, από τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να κλείνουν δρόμους, να καταλαμβάνουν πεζόδρομους και να δεξιώνονται υπαιθρίως τους πελάτες τους, παρεμβαίνοντας μάλιστα ...εικαστικά, σε χώρους, οι οποίοι, υποτίθεται, υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους δημότες. Στο δρόμο για τη δουλιά τους, το σπίτι τους ή τη βόλτα τους.

Ετσι, η Πανδρόσου, στην Πλάκα, έμεινε ολόκληρη μέρα κατειλημμένη από καμιά δεκαριά διάσπαρτες ογκώδεις σταυροειδείς κατασκευές - από μέταλλο, καθρέφτη και νέον - που εγκατέστησε εκεί το χρυσοχοείο "Ζολώτας" σε συνεργασία με τη δημιουργό τους, ώστε να προβάλει τη νέα του συλλογή κοσμημάτων.

Μάλλον περιττεύει να ρωτήσουμε αν και από πού πήραν την άδεια κατάληψης του πεζόδρομου, αν δόθηκε άδεια και ανακλήθηκε στη συνέχεια και ποια, τέλος πάντων, η παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων σ' όλα αυτά. Είπαμε, ...άλλο η διακίνηση ιδεών, που αντιμετωπίζεται αυθωρεί και παραχρήμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, και άλλο η ...χλιδή των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ