Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βελτίωση μισθών και μονιμοποίηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου για τις διεκδικήσεις των γιατρών του ΙΚΑ

Τα αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα.

Οι γιατροί του ΙΚΑ, αναφέρει ο Μ. Κωστόπουλος, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα και κάλυψη βασικών αναγκών του Ιδρύματος σε ιατρικό προσωπικό, βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με τελική στόχευση την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Τα αιτήματά τους, συνεχίζει η Επίκαιρη Ερώτηση, είναι δίκαια αφού λ. χ. με την περικοπή μιας σειράς από επιδόματα, το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος έχει καταλήξει να αμείβεται με μισθούς που κυμαίνονται από 140.000 μέχρι 230.000 δραχμές. Την ίδια ώρα η διοίκηση του ΙΚΑ αρνείται να εντάξει τους συμβασιούχους γιατρούς του Ιδρύματος στις 4.000 περίπου κενές οργανικές θέσεις.

Ο υπουργός Υγείας ερωτάται ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

1. Να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της μισθολογικής κατάστασης των γιατρών του ΙΚΑ και γενικότερα να ικανοποιήσει τα δίκαια μισθολογικά αιτήματά τους.

2. Να γίνει μονιμοποίηση όλων των γιατρών του ΙΚΑ και η ένταξή τους σε οργανικές θέσεις, προκειμένου να επιδοθούν απερίσπαστοι στην επιτέλεση του λειτουργήματός τους και να επέλθει με τον τρόπο αυτό ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος.

  • Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ θα συνεχιστεί μέχρι τις 7.11.1996.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ