Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Η νέα δομή του ΝΑΤΟ με ό,τι αυτή συνεπάγεται αποτελεί σήμερα τον πρώτο και υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τα σύνορά της, για την υπόθεση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή".

Τα παραπάνω κατήγγειλε στην ομιλία της χτες στη Βουλή η Αλ. Παπαρήγα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την εξωτερική πολιτική, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία "προσέγγισης" με την Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προωθεί το ΝΑΤΟ και κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει την πολιτική της πρόσδεσης στο άρμα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν αρνήθηκε, όπως ήταν φυσικό, τη συμμετοχή στους παραπάνω ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, απλώς ζήτησε "καλύτερους όρους" για τη συμμετοχή, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη θέσπιση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής. Θέση, που εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επίσης δεν αμφισβήτησε επί της ουσίας τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ