Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΚ - ΔΕΗ
Προσκλητήριο κλιμάκωσης του αγώνα

Να απορρίψει τις προτάσεις της κυβέρνησης "για το νέο ιδρυτικό νόμο της ΔΕΗ και τη μετατροπή της ασφάλισής μας σε ταμείο", αλλά και να κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καλεί την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ η ΕΣΚ - ΔΕΗ.Ανάλογο κάλεσμα γίνεται και προς τις πλειοψηφίες των πρωτοβάθμιων συλλόγων.

Η παράταξη, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και την απαράδεκτη απάντηση στα αιτήματά της - όπως η ίδια η πλειοψηφία της διοίκησης τη χαρακτηρίζει - καλεί σε πάλη για τη δημιουργία αγωνιστικού κινήματος, συντονισμό με τους εργαζόμενους στις άλλες ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις,αντιπαράθεση στο "Σύμφωνο εμπιστοσύνης προς το 2000", ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς και σε "συγκρότηση σε κάθε χώρο δουλιάς των δικών μας επιτροπών αγώνα", επειδή ο "αγώνας με ταξικό προσανατολισμό και η αλλαγή των συσχετισμών είναι μονόδρομος".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στόχο, με το νέο ιδρυτικό νόμο της ΔΕΗ - "στα πλαίσια της εφαρμογής της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας" - "να περιορίσει την παρουσία της ΔΕΗ στο δίκτυο μεταφοράς και σε τμήμα της διανομής και της παραγωγής". Προσθέτει επίσης ότι "για να εξυπηρετηθεί ο ανταγωνισμός των μεγάλων συμφερόντων στην ηλεκτρική ενέργεια διαλύουν τη ΔΕΗ στα "εξ ων συνετέθη". Ενδεικτικό είναι ότι οι σταθμοί παραγωγής της ΔΕΗ θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους και με τους ιδιώτες σαν αυτόνομες ξεχωριστές μονάδες".

Σημειώνεται ακόμα ότι όσο προχωρούν οι παραπάνω μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, όπου προωθείται η οριστική κατάργηση της ασφάλισης στον εργοδότη και ότι "έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διαπραγμάτευσης. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ για αρκετά χρόνια έκαναν ότι δεν έβλεπαν το ξεδίπλωμα της πολιτικής της ΕΕ παρά την επίμονη προσπάθεια της ΕΣΚ. Απ' τη μια βούλιαζαν τα συνδικάτα στην αδράνεια και απ' την άλλη έκαναν καθημερινά νέες εκπτώσεις στις θέσεις. Για να ανακαλύψουν ξαφνικά ότι η οδηγία είναι πια γεγονός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ