Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ
Κινητικότητα ενόψει συνέλευσης και εκλογών

Την αναγκαιότητα της συσπείρωσης των εργαζομένων του κλάδου στο Σωματείο τους και την ανάπτυξη της δράσης τους ενάντια στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μαγείρων Αττικής και καλεί όλους τους μαγείρους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, την Πέμπτη 20 Νοέμβρη στις 4μμ, στα γραφεία της κλαδικής Ομοσπονδίας.

Το ίδιο κάλεσμα απευθύνουν στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές του κλάδου που πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, ενόψει της συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του Σωματείου, που θα διεξαχθούν στις 25 - 26 και 27 του μήνα.Να σημειωθεί ότι δεκάδες εγγραφές έχουν γίνει στο Σωματείο το τελευταίο διάστημα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Σωματείου καταδικάζεται η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και το "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" - απόρροια, όπως τονίζεται, της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου". Καταγγέλλεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση") για τη συμμετοχή τους και την υπογραφή της πρώτης στο αντεργατικό "σύμφωνο".

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να αποδείξουν σε κάθε κυβερνητικό παράγοντα, σε κάθε μεγαλοεργοδότη ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι με τον αγώνα τους να επιβάλουν λύσεις στα προβλήματά τους. Τους καλεί να διεκδικήσουν: Υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις. Καθιέρωση 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου με βελτίωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Να μην καταργηθεί το εφάπαξ στην 20ετία. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η περιουσία του ΕΟΤ. Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων. Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους. Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυσης των ανέργων. Ουσιαστική αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ