Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
Λογική "τσιφλικιού" από την ΠΑΣΚΕ!

"Τσιφλίκι" του θεωρεί την Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών ο πρόεδρός της Ν. Χαρίτος και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο χώρο, απαγορεύοντας κάθε πρόσβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στα μέλη της διοίκησης, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας"!Μάλιστα ενόψει του 17ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, υποχρεώθηκε η ΔΑΣ να καταθέσει αίτηση προς το ΔΣ, ζητώντας την κατάθεση αντιγράφων απ' τα πρακτικά αρχαιρεσιών των σωματείων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει ανταπόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προηγούμενο συνέδριο αποφασίστηκε η αλλαγή του αναχρονιστικού καταστατικού της Ομοσπονδίας, ωστόσο με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση, αυτό δεν έγινε. Η όλη δράση της "πράσινης" πλειοψηφίας, με τη στήριξη και της "Αυτόνομης Παρέμβασης", κινήθηκε μακριά και έξω απ' τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλεκτροτεχνίτες, όπως το ότι υποχρεώνονται να δουλεύουν με δελτία παροχής υπηρεσιών, ότι σε πολλούς χώρους δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις και το ότι ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτροτεχνιτών δεν εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά - παρότι ο κλάδος ανήκει - επειδή στο νόμο μπαίνει ο όρος "πτυχιούχοι". Η... δράση της πλειοψηφίας εξαντλείται στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα όρια της κάθε φορά εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο Β. Ζαρκαδούλας,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και στέλεχος της ΔΑΣ, θα πει "η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει και θα απαιτήσουμε στο συνέδριο να υπάρξει απόφαση για αναλογική εκπροσώπηση σε όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας, καθώς και να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι στο Επικουρικό Ταμείο απ' τους ίδιους τους συνέδρους. Επίσης θα παλέψουμε για να αλλάξει ρότα η Ομοσπονδία και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των ηλεκτροτεχνιτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ