Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους το Πέραμα

Πολύμορφες αγωνιστικές συντονισμένες κινητοποιήσεις συζητήθηκαν χτες σε σύσκεψη που έγινε στο δήμο, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Πατσιλινάκου

Το δρόμο του αγώνα θα περπατήσουν ξανά και συντονισμένα τα εργατικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,ο Δήμος Περάματος, οι βιοτέχνες και πολλοί άλλοι φορείς, καθώς υποσχέσεις παραμένουν ακόμα οι 26 "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης για τη διατήρηση και ανάπτυξη της Ζώνης. Σε χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Περάματος, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γ. Πατσιλινάκου,καταλήχθηκε από τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συμμετείχαν, να γίνουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους θα απαιτήσουν την άμεση σύγκλιση του διυπουργικού οργάνου που θα βάλει σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 26 δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Αν μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση, από κοινού σωματεία, δήμος, βιοτέχνες θα προχωρήσουν σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Περάματος, αφού έκανε μια αναφορά στα γνωστά πλέον και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πέραμα λόγω της τεράστιας ανεργίας - καθώς η Ζώνη είναι η μοναδική παραγωγική πηγή στην περιοχή - σημείωσε ότι αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις από τους υπουργούς, ο δήμος θα προχωρήσει στις αρχές Δεκέμβρη σε 24ωρη κινητοποίηση και σε συντονισμό με τα σωματεία και όλους τους φορείς, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης,μιλώντας στη σύσκεψη, τόνισε ότι όχι μόνο υπάρχει καθυστέρηση από το Μάη μέχρι σήμερα σ' ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά,χαρακτηριστικά, δεν έχει παραιτηθεί καν από τις διεκδικήσεις του για επέκταση του εμπορικού λιμανιού. Υπογράμμισε ότι απαιτείται η πιο πλατιά συσπείρωση των φορέων και η κλιμάκωση των αγώνων με διάφορες μορφές πάλης.

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών εξέφρασαν τη θέση τους για συντονισμό του αγώνα για τη διατήρηση και ανάπτυξη της Ζώνης. Τη συμπαράσταση του Δήμου Νίκαιας εξέφρασε στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Πρωτόπαπας.Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Αράπης και ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ