Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα "μαζεύει" ο ΣΥΝ...

Δε διαμαρτυρήθηκε για την επιχείρηση "εξαγοράς" στελεχών του και "διεμβολισμού" του χώρου του από το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ - όπως καθαρά πρόβαλαν μέχρι χτες με ανακοινώσεις και δηλώσεις - αλλά... για την πρακτική να αλλάζουν οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων! Την εκδοχή αυτή παρουσίασε, χτες, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και να "στρώσει το έδαφος"για την παραπέρα συνεργασία, μετά τις αλληλοκατηγορίες των ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων. Οι κατηγορίες αυτές - για "εξαγορές" και "διεμβολισμό" από το ΠΑΣΟΚ και για "τρομοκρατικό κλίμα" που καλλιεργεί ο ΣΥΝ σε βάρος στελεχών του που συνδιαλέγονται με το ΠΑΣΟΚ - ως γνωστόν, εκτοξεύτηκαν με αφορμή το διορισμό, από την κυβέρνηση, ως προέδρου του ΟΣΕ του Ν. Γρατσία, στελέχους του ΣΥΝ. Μάλιστα, ο διορισμός του τελευταίου εγκρίθηκε προχτές το βράδυ στην Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, αποχή του Γ. Δραγασάκη του ΣΥΝ, κατά της ΝΔ και λευκό του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι "η αντίδραση του ΣΥΝ έχει να κάνει με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις... Το θέμα είναι πολιτικό, προγραμματικό και δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο η συγκεκριμένη κριτική την οποία άσκησε ο Συνασπισμός. Εκανε έντονη κριτική, πρόσθεσε, γιατί αυτή τη στιγμή, σε περίοδο προώθησης αυτού του προγράμματος θεσμικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού των δημοσίων επιχειρήσεων παρατηρείται το φαινόμενο να αλλάζουν οι διοικήσεις κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός, να μεταφέρονται οι παραιτούμενοι πρόεδροι από τον ένα οργανισμό στον άλλον... ".

Ετσι, ρίχνοντας τους τόνους σχετικά με την υποψηφιότητα Δαμανάκη, έκανε λόγο ξανά "για υπερβολική και αποπροσανατολιστική έκταση που δίνεται στο θέμα των δημοτικών εκλογών". Κι αυτό, όταν είναι οι Κεντροαριστεροί συνεταίροι που πρωτοστατούν με στόχο την προώθηση της συνεργασίας τους.

Κατά τα άλλα, επαναβεβαίωσε για τη στήριξη της κοινής υποψηφιότητας Δαμανάκη ενώ, φανερά ανήσυχος για τις αντιδράσεις στο κόμμα του, έσπευσε να προκαταλάβει - μάλλον για προτροπή πρόκειται - ότι "όλοι στο ΣΥΝ θα πειθαρχήσουν στις αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ γνωρίζουν να στηρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται δημοκρατικά"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ